24: Black Jack – Jack Bauer goes dark

I går så jeg episode s08e21 av 24. Det var altså den fjerde siste episode ever av Jack Bauer og 24 på tv-skjermer. Det ryktes jo om muligheter for å dra serien over til film, men foreløpig så er dette kun på skript-stadiet.

I den 21.timen av dag 8 møter vi en kullsvart Jack Bauer. Jeg vil påstå at vi aldri har sett han i en slik sinnstilstand, og det sier jo i grunnen sitt… Mer om det på slutten. Her er noen tanker rundt denne episoden:

Chloe: De siste episodene har vi sett Chloe og Jack på hver sin side for en gang skyld. Chloe har tradisjonen tro vært lojal mot Jack og støttet opp om hans valg gjennom sesongen, men etter at hun ble utnevnt til midlertidig sjef for CTU så har hun havnet direkte under Presidentens ordre. Dette har hun tatt alvorlig. Men ila denne timen ser vi at Chloe igjen kommer tilbake til Jacks side når hun skjønner at Jason Pillar og hans kollega Eden er sent til CTU ikke få å hente inn Jack, men for å drepe han og ødelegge beviset han sitter på. Tross at hun mer eller mindre er bakbundet og konstant overvåket, begynner hun og Arlo å nøste i saken. Chloe vil antagelig igjen vise seg å være Jacks viktigste støttespiller.

Cole: Cole ble overlumpet av Dana i forrige episode og er nå i CTUs varetekt. De har selvsagt skjønt at han jobbet sammen med Jack, og tar han inn i forhør. Men før det så er han tvunget til å identifisere liket av sin tidligere forlovde, Dana som Jack skjøt i kaldt blod forrige episode. Jack hadde lovet at han ikke skulle gjøre det, men Dana holdt ikke ord og prøvde seg en gang for mye. Jack fikk nok. Jack er nemlig relativt pissed off.

Cole gir ingen informasjon til Pillar & co som kan skade Jack, men det er likevel tydelig at han ikke lenger er enig i eller stoler fullt på Jack. Det kommer frem i hans samtale med Chloe hvor han forteller om sin mistanke om at Jack har en alliert i nærheten. Jack og Cole har vært et formidablet team denne sesongen og jeg frykter nå at Cole kanskje kan vise seg å være sand i maskineret for Jack. Jeg håper ikke det.

President Logan: Seriøst, dette må være den mest motbydelige karakteren i hele 24s historie. Logan er så totalt umoralsk og utspekulert at det er en fryd å se på. Skuespiller xx gjør en utrolig jobb her, og bare å se på detaljene i kroppspråket hans er en fryd. Jeg kan knapt vente på den showdown som jo bare MÅ komme mellom Jack og Logan:)

President Taylor: How the mighty have fallen. Hun har virkelig vært en rederlig og god karakter gjennom de siste sesongene, nesten på nivå med President . Denne ukarakteristiske oppførselen forklares gjennom hennes behov for å få noe bra å vise til ved sitt presidentskap. Det har krevd mye av henne så langt: sønnen ble drept, datteren er fengslet for mord og mannen har gått fra henne. Denne fredsavtalen er hennes plaster på såret, og nå truer altså russiske dobbeltspill og Jack Bauers hevntog å ødelegge dette for henne. Logan vet å presse de riktige knappene og Taylor har malt seg selv inne i et hjørnet. Jeg syns nesten synd på henne…

Jack: I løpet av 7 sesonger så har Jack mistet kona si, datteren har i lange perioder ikke ville hatt noe med han gjøre, han har blitt fengslet i kina i årevis, jagd på flukt, forsøkt drept, utsatt for virus, blitt bedratt av venner og kollegaer utallige ganger, og likevel har Jack alltid kjempet for en riktig sak, for sitt land og for sin president. Men med drapet på Rene Walker så har begeret rent over og nå er Jack rett og slett pissed off – på egne vegne. Og han ønsker payback!

Jack har “gone dark” tidligere også og har aldri skydd unna tortur for å få svarene han trenger. Men når han fanger russeren som drepte Rene og vil ha svar fra han på hvem andre som har bidratt til denne aksjonen, så går han lenger enn vi noen gang har sett før. Til slutt innser han at russeren har fjernet sim-kortet fra telefonen og svelget det. Da gjør Jack kort prosess og spretter opp russeren som en fersk laks. Kiefer Sutherland ruler i disse scenene.

Blant gørr og blod fisker han ut simkortet og ringer siste nummer brukt – og får svareren til President Logan… dun dun dun…! Hvis det er en person som virkelig kan betegnes som Jacks nemesis, så er det Logan. Dette må jo bare bli episk:)

Her er promo for neste uke:

Serieskaperne lover at det ikke er noen “happy ending” for Jack. Han vil aldri ri inn i solnedgangen akkurat. Men at han overlever er sikkert og visst. Jeg gleder meg til de siste 3 episodene, samtidig som det blir ufattelig rart å ta farvel med en så ikonisk serie som dette.

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: