Heroes kansellert – heltene som mistet piffen…

Så var det altså offisielt. Heroes vil IKKE være å se på skjermen igjen til høsten. Og ingen av oss er vel direkte overrasket over denne avgjørelsen fra NBC. Heroes er et klassisk eksempel på hvor vanskelig det virkelig kan være å hoppe etter Wirkola. Spesielt når Wirkola er din egen første sesong…!

Sesong 1 av Heroes er genial TV. Jeg var hekta fra første episode og slukte samtlige 22 episoder ila knappe 3 dager (og netter). En intrikat historie om svært ulike, mer eller mindre normale mennesker som plutselig oppdager at de kan gjøre ekstraordinære ting. Noen blir skremt, andre blir ekstatiske mens andre igjen utnytter evnene med alt annet en gode intensjoner.

I sesong 1 så veves livene og historiene gradvis sammen til et intrikat vev. Disse menneskene dras mot hverandre, og det er karakterene som gjør serien så bra. Dette er en superhero-serie uten kappekledde helter som slåss mot andre bemaskede eller kappekledde skurker. Dessverre så klarer ikke Heroes å følge opp denne særdeles gode starten, og har gradvis tapt seertall de siste årene.

Spekulasjonene har lenge gått og mange spådde en pickup på kanskje 6 episoder for å avslutte serien. Dette ble da altså ikke gjennomført.

Men fortvil ikke, NBC har etter sigende ønsker om å lage en 2 timers TV-film for å avslutte diverse løse tråder. Men hvor sannsynlig det er at dette blir gjennomført er veldig usikkert, først og fremst pga to faktorer:

  1. Dette er jo en serie med veldig mange skuespillere, så det er for det første et økonomisk spørsmål om NBC er villige til å bruke så mye midler på en kansellert serie.
  2. Den andre store utfordringen er å få samlet alle disse skuespillerene… Flere har allerede knyttet seg til andre prosjekter, enten filmer eller serier. Et eksempel er Greg Grunberg (Matt Parkman) som nå spiller i den nye komiserien Love Bites som har premiere til høsten.

Jeg synes for så vidt serien slutter på en OK måte forrige sesong. Det er en åpen slutt, men langt fra den verste jeg har vært borti. (Kyle XY og The 4400 er mye verre i mine øyne – disse irriterer meg selv mange år etter… )

Kilder: Ew.com, Vg.no mfl.

Vil du savne Heroes?

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: