Chuck: Sesongfinale med sprut!

Damn!

Det var seriøst halvannen time prima tv! Jeg har akkurat sett sesongfinalen av Chuck (og det er så deilig å vite at det er sesongfinalen og ikke seriefinalen!) med episodene Chuck vs the Subway og Chuck vs The Ring part II. Og den skuffer ikke!

Har du enda ikke sett Chuck? Da du bare gjøre det! Jeg har begynt på et et innlegg som mest av alt ligner på en hyllest til denne fantastiske serien, det kommer om ikke så veldig lenge. Men nå er det altså sesongfinalen som gjelder.

Sesong 3 har vært noe mer ujevnt enn de to foregående sesongene. Selv en ihuga fan som meg, som helst ikke ser noen feil ved noe som har med Chuck å gjøre, må innrømme det. Det er nok flere ting som har bidratt til dette:

  • Lavere budsjett – det som i foregående sesongene har vært så sjarmerende er den gode bruken av støttekarakterer som Buy More gjengen (Jeff, Lester, Morgan, Big Mike etc), spionene (Sarah, Casey, Beckman, Bryce Larkin etc.) og familien (Ellie, Awesome). I sesong 3 så er det veldig åpenbart at man i mange episoder har måttet ofre noen av karakterene pga budsjettkutt og det merker man når man er blitt så godt vandt til “full pakke”.
  • Fra 13 til 19 episoder. Chuck fikk med nød og neppe 13 nye episoder og det er tydelig at det kreative teamet ikke hadde troen på verken flere episoder eller ny sesong. Historien om Chuck og Sarah med mye angst er dermed dratt litt vel langt ut i tid. Vi får i praksis to sesonger; 3.0 frem tom episode s03e13 Chuck vs the Other Guy og sesong 3.1 fra s03e14-s03e19. Dette innrømmer også en av serieskaperne at de gjerne skulle ha endret på dersom de hadde visst at det ble flere episoder. Den beskjeden fikk de mens de spilte inn s03e13 og de rakk akkurat å gjøre noen små endringer fra opprinnelig plan. Les hele intervjuet med Chris Fedvak her.

Men en noe ujevn sesong til tross, Chuck har likefullt vært svært underholdende hele veien og vi avslutter her sesongen på en flott måte hvor Chucks spionverden og sivile verden kræsjer sammen på spektakulært vis. Vi får flotte emosjonelle scener, latterlig action, bra action, en haug av god dialog/oneliners, poenger og referanser, Jeffster musikkvideo, eksplosjoner, dødsfall, en åpenbar og lite kamuflert Subway sandwich reklame og en twist på slutten som åpner dører for helt nye retninger i Chuck.

Ja, slutten setter automatisk tankene på både Alias og tom Prison Break, men det gjør ingenting. Skaperne av Chuck har så langt demonstrert gang på gang at de kan ta standard plotpoenger og twister og gjøre dem til noe fresht og nytt. Mange var bekymret for at Chuck ville bli en helt annerledes serie etter at Chuck lastet ned Intersect 2.0 og han fikk “Chuck-Fu” evner. Men denne frykten har i mine øyne vært bunnløs. Jeg er derfor sikker på at man også denne gangen finner en ny og spennende måte å ta serien videre på.

For de av dere som ikke ønsker å vite noe konkret om hva som skjedde i denne episoden, så er det på tide å snu, klikke deg bort fra side eller slå av pcen for her kommer noen spoilers…..

Mine favoritterdeler:

  • At Ellie omsider oppdager Chuck’s hemmelighet. Ellie er en fantastisk karakter men ofte lite brukt og kan noen ganger virke litt masete og kontrollernde. Siste del av sesongen har de brukt henne på en ny og frisk måte. I like.
  • Chuck og papa Bartowski-moments. Zac Levi og Scott Barkula ruler sammen, du tror virkelig at de er far og sønn. Kudos.
  • Chuck er virkelig spesiell – i seg selv. Han har ikke bare Intersect 1.0 og Intersercet 2.0 – han lastet også opp en tidligere versjon som barn! Vi har nå på mange måter beveget oss fra en serie om en tilfeldig vanlig fyr som blir dratt inn i spionverden på rent slump og til noe som kan virke uungålig. Faren var i samme business og med en helt klar evne til å takle denne teknologien, så kan man lure på om ikke dette var skjebnen, meant to be, fated etc. helt fra starten for vår venn Charles Irwing Bartowski.
  • Flashbacks! Disse fungerer veldig godt inn og gir spesielt Ellie nye lag som karakter. Også info om Chucks tidligere møte med Intersect vil garantert komme tilbake som viktig brikke i neste sesong. Dette åpner også for flere møter med papa Bartowski:)
  • Casey! Alex Baldwin ruler i denne rollen. Han har knapt dialog, men det som kommer ut er gull og ingen kan si så mye med et blikk eller et grynt som John Casey 🙂 Flott scener med Alex som gir karateren nye dimensjoner.
  • Zachary Levi’s “back flip” fra liggende på ryggen og opp i stående posisjon. Dette er andre gang denne sesongen vi ser dette (s03e10 Chuck vs The Tic Tac) og det er ingen stuntmann her, kun Zac. Awesome!

Det blir 3 lange måneder uten Chuck og foreløpig er det bare gitt grønt lys for 13 nye episoder. Men heldigvis så tåler Chuck å bli sett om igjen og om igjen og om igjen og om igjen… 🙂

Lurer du på hva Chuck handler om? Jeg lar Chuck Bartowski selv forklare det med egne ord – audio hentet fra s01e02 Chuck vs the Helicopter:

Vil du heller se med video også – klikk her (embedding dessverre ikke mulig)

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: