Vampire Diaries: Tanker etter sesongpremiere + sneak peek episode 2.02

Vampire Diaries hadde sin sesongpremiere torsdag forrige uke. Jeg så episoden fredag kveld, men rakk ikke å komme med noe recap og tanker rundt den ettersom jeg har vært opptatt med å være brud denne helgen 🙂

Vil du vente til neste sesong kommer på norske skjermer, så dropp å klikke på linken her…

Sesong 2 starter akkurat hvor sesong 1 sluttet – med Uncle John i en blodig pøl på gulvet etter at det som viste seg å være Katherine og ikke Elena, har gått løs på han med kjøkkenkniven.

Elena kommer hjem og forstyrrer Katherine. Finner John og prøver å hjelpe han, men oppdager rask at noen er i huset, men ser ikke hvem det er. Elena løper opp for å sjekke at Jeremy er ok, og oppdager at han har drukket Anna sitt vampyrblod og forsøkt å ta sitt eget liv slik at han også kan bli vampyr. Når hun rister han, så våkner han med et rykk….

Stefan kommer over og sjekker han, og konstaterer at han fremdeles er 100% menneskelig til Jeremys irritasjon og Elenas lettelse. Han hadde valgt feil metode når han tok sovepiller – blodet til Anna har legende kraft og har brutt ned sovemedisinen før den tok virkning.

Caroline derimot går det ikke så bra med. Hun er på sykehuset etter at Tyler, Matt og hun havnet i en bilulykke da Tyler mistet kontroll over bilen (pga varulv-anfall, som han fremdeles ikke aner noe om). Bonnie, Elena og Damon er på sykehuset (Stefan passer Jeremy som de mener er suicidal). Damon tilbyr å gi Caroline litt av blodet sitt, slik at hun kan leges og Bonnie sier ja. Men hun passer på å understreke at hun fremdeles ikke liker Damon og at hun en dag kommer til å utrydde både han og Stefan.

Damon konfronterer også Elena om kysset på terrassen. Han tror fremdeles at det var Elena han kysset og ikke Katherine. Elena skjønner ingenting og begge blir frustrert og opprørt over samtalen. Elenas tante dukker opp og Elena lurer på hvor hun har vært. Tanten blir frustrert ettersom hun allerede har fortalt det hun trodde var Elena at hun har vært på brannstasjonen. Damon overhører dette og legger to og to sammen og får Katherine….

Tilbake hos Gilberts, så vokter Stefan fremdeles over Jeremy i det Katherine dukker opp. Hun klarer å lure han i noen få sekunder, men han skjønner at det ikke er Elena i samme sekund som hun gir han en klem. De sloss og hun stikker av  – samtidig kommer Damon og Elena tilbake. Det kommer for en dag at Damon prøvde å kysse Elena og Stefan blir pissed off.

På sykehuset så er det gode nyheter. Caroline har våknet og er i fin form. Matt kan fortelle Bonnie at Damon var innom tidligere på kvelden, så vi forstår at hun har fått vampyrblod.

Hos Lockwoods så er det vake for major Lockwood som døde i brannen som oppstod i kjelleren hvor alle vampyrene ble fraktet i sesongfinalen. John sin mekanikk påvirket også varulver og han ble derfor oppfattet å være vampyr. Fruen er i harnisk og krever oppvask. Damon er som alltid på plass og prøver å roe gemyttene.

Tyler er mutt og innesluttet som vanlig, men blir overrasket over å se at hans onkel Mason dukker opp. Han har ikke sett han siden han var 10 år – og han er tydeligvis familiens sorte får.

Elena og Stefan besøker John på sykehuset i håp om å finne ut hva Katherine sin agenda er. Uheldigvis så har han ikke noe informasjon – han har aldri møtt henne før. John hater fremdeles vampyrer og er forferdet over at datteren hans er sammen med en. Elena går, hun orker ikke å forholde seg til han. Stefan blir igjen og truer han – sier han må reise fra byen hvis ikke gjør han ham til en vampyr – det han hater aller mest.

Tilbake på vaken til Lockwood så dukker selvsagt Katherine opp – og blir antatt å være Elena av Tyler som inviterer henne inn. Bonnie og Damon har en liten prat – det vanlige skjer, Bonnie truer, Damon erter. Men denne gangen demonstrerer Bonnie at hun er blitt sterkere og har flere krefter på lur. Bonnie støter deretter på Katherine og oppdager at hun ikke er Elena. Prøver å bruke kreftene sine på henne også, men det fungerer ikke i nærheten så bra som på Damon. Stefan dukker opp og tar Katherine med seg utenfor. De kan ikke lage noen scene med så mange mennesker til stedet.

Elena, Jeremy og Jenna ankommer. Jeremy er lite entusiastisk. Elena og Damon har en prat, kommer tilbake til “kysset”. Elena lurer på om han er såret pga Katherine og pga at dette med kysset. Han benekter for at han i det hele tatt kan bli såret noe Elena fnyser av. Damon er forundret over at Elena er overrasket over at han prøvde å kysse henne. Hun svarer at hun slett ikke er overrasket over det, men at hun er overrasket over at han trodde hun ville kysse han tilbake. Damons fjes faller og han sier at nå ble han såret….

Tyler sitter for seg selv og drikker. Jeremy kommer bort og de har en alright prat, Jeremy forstår hva Tyler går gjennom. Onkel Mason dukker opp og Jeremy går. Tyler hadde regnet med en tirade pga drikkingen, men Mason deler villig med han.

Stefan og Katherine har en heart to heart samtale utenfor. Stefan prøver å fritte ut hva hun er ute etter og til slutt avslører hun det – hun vil ha Stefan tilbake. Stefan sier han hater henne og hun spidder han med en jerndings. Elena kommer og tørker bort blodet etterfulgt av Damon som finner ut at Katherine vil ha Stefan tilbake selv etter at han har vært forelsket i henne i årevis. Damon vil at Stefan og han skal ta konfrontasjonen ang at han prøvde seg på Elena, men Stefan vil ikke. Han liker ikke det Damon har gjort men innser at de må stå sammen mot Katherine.

Hjemme hos Gilberts, så støter Jermey på John som er i ferd med å dra. Jeremy prøver å finne ut hvorfor John hater vampyrer. John mener at det er Jermeys plikt å føre tradisjonen videre.

Tyler er i et ustabilt lynne, og er skikkelig i konflikt med seg selv, splittet mellom sorg etter tapet av faren og det faktum at han faktisk ikke likte han spesielt godt. Temperamentet har han hatt problemer med å temme i det siste, og han er i ferd med å tilte helt når onkel Mason klarer å roe han ned.

Damon kommer hjem og finner Katherine der. Han er først sinna og vil at hun skal dra, men det ender fort opp i en skikkelig klinefest. Men mitt i sesjonen så stopper Damon opp. Han vil ha et klart svar – han sier han kan tilgi Katherine 14o år uten kontakt hvis bare hun er ærlig og forteller hva hun føler for han. Og hun sier som sant er – det vil alltid være Stefan for henne.

Elena er hjemme og skvetter når hun finner en svært full Damon på soverommet. Han forteller hva som har skjedd og hun prøver å trøste. Damon prøver igjen å kysse Elena, men hun stopper han og forteller at for henne vil det alltid være Stefan. Det samme svaret han allerede har hørt en gang tidligere den kvelden … ikke et godt tegn. Jeremy kommer inn og lurer på hva som skjer – Damon tilter helt og tar tak i Jermey og sier at han skal gjøre han til en vampyr. Elena trygler han om å ikke gjøre det – og Damon gjør noe helt utenkelig: Han brekker nakken på Jeremy! Elena prøver febrilsk å redde han, men det virker helt mørkt – men så ser hun at Jeremy har på seg John sin ring – den som beskytter han mot overnaturlige ting.

Hos Lockwoods så har Tyler og Mason en prat om anger management og Lockwood forbannelsen. Ingenting er sagt i klartekst – men Mason lover at han kan hjelpe Tyler med å forholde seg til og kontrollere tilstanden sin.

Damon er pissed off – og Jeremy våkner igjen 🙂 Men, på sykehuset våkner så Caroline av at noen er i rommet. Hun tror det er Elena men vi skjønner at det er Katherine. Hun tar puta og kveler Caroline. Episoden avsluttes med at hjertelyden flater ut. Og med store mengder av Damons blod fremdeles i kroppen, så tror jeg vi alle kan regne oss frem til hva vi har i vente…..

Jeg syns det var en underholdende og actionfylt episode. Jeg var spendt på hvordan Nina Dobrev skulle takle rollen som Elena og Katherine, men syns foreløpig det er enkelt å se forskjell på dem. Jeg gleder meg allerede til neste episode 🙂

Her er en bunch med promos og sneak peeks fra neste episode “2.02 A brave new world”:

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: