Serietips: Being Human (UK)

Er du en av dem som bare ikke kan få nok av overnaturlige serier og vampyrer? Da har jeg et serietips til deg.

SERIENS HANDLING:
BBC-serien Being Human er altså en britisk serie som handler om vampyren Mitchell, varulven George og spøkelset Annie som deler leilighet sammen i Bristol. Synes du det høres absurd ut? Det er faktisk ikke det.

Vampyren Mitchell og varulven George er noe så uvanlig som gode venner. Vanligvis så er det et skikkelig hatforhold mellom disse to skapningsgruppene, men Mitchell (som er rundt 150 år) er inne i en identitetskrise når han treffer George som akkurat har blitt til en varulv etter en fatal ferietur til Skottland. Mitchell redder George fra en gruppe vampyrer som ser han som lett bytte, og sammen så prøver de etter beste evne å leve som mennesker uten å skade noen. Det er ikke lett…

De flytter inn i et hus og finner overraskende ut at de ikke er alene. Annie, som døde etter et fall ned trappen i huset, er der fremdeles og hun blir overrasket over at de faktisk kan se henne. Herfra utvikler det seg et uvanlig vennskap. Mye av første sesong handler om George som sliter med å akseptere hva han har blitt, Annie som ikke forstår hvorfor hun fremdeles er der og Mitchell som prøver å motarbeide sin indre trang til å drepe. Mot slutten av sesongen drar det seg til og sesong 2 har et mye mer intrikat plott.

SERIEFREAKS VURDERING:
Jeg skal ærlig innrømme at pilotepisoden i og for seg ikke var den beste jeg har sett. Faktisk så trengte jeg en 2-3 episoder på å komme inn i serien, men jeg syns det var vel verdt det. Det er forfriskende og høre annet en amerikans aksent også for en gangs skyld og serien er “low budget” noe som innebærer at vi ikke får avanserte action-scener og topp CGI-animasjon, men serien har et godt plott som mer enn veier opp for dette. Faktisk så får det serien til å virke langt mer realistisk og ekte i mine øyne.

Det samme gjelder for hovedrolleinnehaverne. Briter er ikke redd for å caste “ekte mennesker” og da får vi også karakterer som ser “normale ut” og ikke som om de akkurat dumpet inn nysminket fra photo shoot eller lignende. Serien fokuserer på karakterene, deres interaksjon seg i mellom og kampen for å passe inn i et samfunn de i utgangspunktet er ekskludert fra. I så måte er dette vel så mye en dramaserie som en sci-fi serie.

Så langt finnes det to sesonger – den første består av 6 episoder og den andre av 8. Hver episode er på ca 1 time. Jeg liker serien og karakterene og vil absolutt sjekke ut neste sesong som antagelig starter i januar 2011.

LIGNENDE SERIER:
Liker du Being Human, så liker du sannsynligvis serier som: Being Human (US), Vampire Diaries, Moonlight (kansellert), Supernatural, Ghost Whisperer, The Walking Dead,

AMERIKANSK VERSJON.

Det er forøvig planlagt en amerikansk versjon av serien også og casting er godt i gang. Den følger samme oppskrift med vampyr, varulv og spøkelse men vil nok ha sin egen vri på historiene de forteller og de har fått andre navn. Vi kan nok også forvente større budsjetter og mer action. De har blant annet knyttet til seg Jeremy Carver på manussiden, han har jobbet mye med Supernatural de siste årene.

Sam Witwer, sist sett som Doomsday i Smallville, skal spille vampyren Aiden (faktisk oppkalt etter skuespilleren som spiller vampyren Mitchell i den britiske utgaven). Meaghan Rath skal spille spøkelset og Sam Huntighton som varulven. Mark Pellegrino (Lost, Supernatural, Dexter, Chuck mfl) er også knyttet til den amerikanske versjonen, men jeg er ikke sikker på hvilken rolle han skal ha. Muligens som vampyr-sjefen..?

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

Trackbacks/Pingbacks

  1. Being Human (UK): Sesong 3 trailer | SerieFreak - January 3, 2011

    […] Being Human (UK): Sesong 3 trailer Posted on January 3, 2011 by moonings Being Human står ovenfor lansering av US versjonen av serien (se trailer nederst i dette innlegget), men ærlig talt så kommer jeg til å hoppe over den versjonen. I hvert fall i første omgang. For i blant er det utrolig deilig med et avbrekk fra amerikanske serier og i så måte er Being Human (UK) et glimrende valg. Les mer om hva jeg har skrevet om serien tidligere her. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: