Hawaii Five-0: Review og promo epi 1.02

I dag har jeg sett pilotepisoden av serien Hawaii Five-0, som er en remake av den gamle serien som gikk i 12 sesonger fra 1968-80 med samme navn. 2010-versjonen er ingen blåkopi men noe er det samme: Stedet, intromelodien, karakterene med samme navn (Steve McGarrett og Danny Williams) – og allerede i piloten så begynner Steve å kalle Danny for “Danno”. Originalen var kjent for å avslutte episoder med at Steve sa “Book’em, Danno”.

Det har naturlig nok vært mye hype og skriverier om denne i forkant og de som har sett episoden i forkant av premieren, har vært for det meste positive. Jeg plasserer meg i samme rekke – dette var artig TV!

Steve McGarrett er en eller annen hotshot med bred militær bakgrunn, blant annet Navy Seals. I introen så møter vi han i Sør-Korea hvor han frakter en badguy gjennom ødemark i militær konvoi. En telefon avslører at badguyens bror har en backup-plan – de har tatt Steve sin far som gissel og truer med å drepe om ikke broren blir sluppet løs. Faren klarer å overlevere en kryptisk melding til Steve og ber han ikke gi seg. Vi får en spektakulær bombe/skyte-sekvens med helikopter og automatvåpen som ender blodig og med dødelig utfall for bad guyen. Hevnen er et faktum og Steves far blir henrettet.

Tilbake på Hawaii blir Steve kontaktet av guvernøren som tilbyr han frie tøyler til å stable på beina en egen styrke for å jakte på slike badguys. Steve ender selvsagt opp med å takke ja, og på veien tvinger han med seg Danny, en politimann som seks måneder tidligere har flyttet til øya for å være i nærheten av datteren sin.

Med på laget får han også en ex-politi beskylt for korrupsjon. Han spilles av han som var Jin i Lost. Fjerde person er kusinen hans, en jente med masse guts som er i ferd med å bli uteksaminert fra politiskolen.

Det er mye action i denne pilotepisoden og det legges grunnlag for en større overordnet historie i de sporene som faren til Steve hintet til. Steve og Danny har en utrolig festlig kjemi med rappkjeftet dialog.

Her er det ingen store, dyptgående personstudier – action er i sentrum og i så tilfelle vil jeg si at de lykkes. Jeg synes spesielt Steve (Alex O’Loughlin) og Danny (Scott Caan) fungerer kjempebra. Daniel Dae Kim og Grace Park som de to andre i teamet har mye mindre skjermtid i denne episoden, så jeg har ikke så mye å gå på der enda.

Jeg legger herved Hawaii Five-0 inn som en del av serien jeg vil følge fremover. Det blir spennende å se hvor lenge de klarer å holde interessen min. Jeg pleier å falle fra dersom serier blir for mye case-of-the-week og de ikke har overordnet historie som fenger.

Her er promo for episode 1.02:

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: