Supernatural: Intervju med Jared Padalecki og Jensen Ackles

Zap2it har besøkt innspillingen av episode 8 “All dogs go to heaven” av Supernatural på settet i Vancouver. De lurte på hvem sin tur til helvete som hadde vært verst – Sam eller Dean sin… Stjernene selv, Jared Padalecki og Jensen Ackles svarer.

“Jeg tror Sam,” sier Jared og forklarer at ikke bare var Sam i helvete, han var i “Lucifer sitt bur sammen med en sinna erkeengel å slåss med”. Ikke ideelle forhold med andre ord.

Padalecki forteller videre, “Vi får inntrykk av at Sam har vært i en veldig fæl del av helvete. Han var på ingen måte i Penthouse-suiten. Han var virkelig i slumområdet.”

Opplevelsen har endret Sam betraktelig. “Jeg kom tilbake mye mindre “pusete”, og mer med holdningen at ok, jeg har vært i helvete et par ganger, jeg har vært i himmelen. Jeg har dødd, jeg harkommet tilbake osv. Så Sam er nå mye lavere toleranse for bullshit.”

I scenen vi var vitne til på settet, så utgav Sam og Dean seg for eksperter på et åsted. “Vi går opp til dete liket og linjen min er “Yeah, we’re specialists. We answer the questions of mouth-breathing d*** monkeys.” Og jeg sier det uten å foretrekke en mine. ‘You’re going to tell us what’s going on?'” forteller Jared.

Jensen Ackles kommenterer tørt og med et sukk “Han har kommet så langt, og utviklet seg så mye.”

I mellomtiden så har Dean ekstra bagasje med kjæreste og barn å bekymre seg for. Den mer kjærlige siden av Dean er ikke Jensen spesielt komfortabel med.

“Det er et stort skift i Dean sin karakter faktisk og det har ergret meg litt,” innrømmer Jensen. “Jeg var ikke spesielt fornøyd med det innledningsvis. Dean var på en måte blitt skrevet mye mykere og vi har brukt fem år med denne fyren som en tøff, skyt-først, spør etterpå-type, og nå plutselig så har han levd ett år med hverdagsliv og har rett og slett blitt mer pusete.”

Jensen tror kanskje fans vil savne “gamle Dean” når sesong 6 starter. “Som fan av serien selv, så gjorde deg meg litt opprørt, men jeg har gjorde mitt beste i forhold til å spille dette ut. Når jeg leste manus så virket det ganske mykt, men jeg tror jeg gav det litt mer edge.”

Jared er rask til å komme medskuespilleren i forsvar, og forklarer at Jensen ikke gikk i mot manusforfatterne sine ønsker på noen måte. Han gjorde bare jobben sin som skuespiller. “Du må levere noe som føles ekte i forhold til karakteren. Jeg ville ikke ødelegge manus, jeg bare foreslo små grepsom kunne gjøre at jeg ikke følte at vi mistet Dean helt.”

Endringene i Dean kom ikke naturlig for Jensen å spille. “Jeg hadde virkelig ikke peiling på hva jeg drev med,” ler han. “Selv dialogen, måten den var skrevet på, føltes for myk. Så jeg sa at “dette er ikke riktig for karakteren og forslå små korrigeringer som gjorde at det føltes mer naturlig. Men det var veldig annerledes. Det var en snål situasjon for Dean å være i.”

“Etter å ha spilt samme mann i fem sesonger, så må jeg nå faktisk bruke mer tid på å tenke på hvordan jeg skal spille han riktig gitt den nye situasjonen han er i.”

“Vi snakket med Tom Welling som spiller Clark Kent i Smallville, og han sa at fra sesong 6 av så ble alt så mye lettere,” forteller Jared. “For oss så virker det å bli vanskeligere.”

Selv om Sam og Dean har vokst fra hverandre på mange måter, så jobber de med å gjennomoppbygge bondet mellom dem. Men de går kanskje frem på litt ulike måter…

“Jeg tror at fellesnevneren er at både Sam og Dean vil at ting skal bli bedre,” sier Jared. “På deres egen måte, men i det minste så ønsker det det samme i bunn og grunn. Kanskje går de frem ulikt, men de har ikke lenger ulik agenda.”

Selvsagt så er veien til helvete lagt av gode intensjoner, og før ting kan bli bedre så vil de bli verre. Dean er forbanna på Sam fra starten av sesongen. “Når Sam dukker opp igjen og uventet, så er det selvsagt en overraskelse, men Dean opplever like mye sinne. Hvor lenge har han vært tilbake, og hvorfor har han ikke fortalt meg det før? Der starter det å skurre fra begynnelsen av,” forteller Jensen.

Og det blir bare verre deretter. “I traileren så er det et klipp hvor Dean slår Sam, og det var ikke bare redigert for å se ut som om det var det – det var faktisk det som skjedde,” lover Jensen. “Det er fysiske konfrontasjoner. Det er verbale konfrontasjoner. Men de har en ting felles og det er at de begge er hunters, så de kommer tilbake på rett spor til slutt. Men det er en usikkerhet der fremdeles når vi kommer til episode 8.”
Vil det bli flere slosskamper mellom brødrene? “Jeg håper det,” sier Jared. “Det er veldig gøy å filme.”
Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: