No Ordinary Family: Review

No Ordinary Family hadde seriepremiere på amerikanske skjermer tirsdag denne uken. Serien handler om en vanlig kjernefamilie med to tenåringsbarn, hvor ting har kommet litt ut av vater. Far er en mislykket kunstner som livnærer seg med å tegne skisser av forbrytere for politiet, mens han observerer at kona gjør karriere som forsker. Barna sliter med vanlige tenåringsproblemer. Datteren har guttetrøbbel og sønnen sliter med skolearbeidet og trues med å bli holdt tilbake et år.

Pappan tvinger alle med på tur til Belém i Brasil for å bonde og bli mer sammensveiset som familie. På vei til målet i verdens minste fly havner de midt i en storm og flyet havner i et vann midt i jungelen. Etter at det kommer hjem begynner de alle å merke endringer – de utvikler ulike evner:

  • Pappa Jim: Kan fange kuler, er supersterk og kan hoppe høyt og langt. Blir på et tidspunkt skutt uten at det blir mer enn et skrubbsår av det.
  • Mamma: Speed – hun er alltid i tidsklemma og oppdager nå at hun kan løpe veldig, veldig raskt.
  • Datter: Empatisk. Kan lese andres tanker
  • Sønn JJ: Blir supersmart, løser mattestykker han tidligere ikke skjønte bæret av.

Jeg syns piloten er litt over middels god. Det mest fornøyelige er nå karakterene oppdager disse nye evnene. Både mor og far har sine artige “sidekicks” som de betror seg til. Spesielt pappan og hans venn som er distriktsadvokat er fornøyelig. De har en god kjemi og dialogen er festlig. Morens sidekick vil ihuga The O.C. fans kjenne igjen som Taylor Townsend (Autumn Reeser).

Hvis jeg skal påpeke noe som jeg med fordel syns de kan endre fremover, så er det at de bruker utrolig mye tid på å understreke og poengtere åpenbare ting. Vi er ikke dumme vi som ser på, og det er unødvendig å ha karakterene fortelle en tredjepart (en samlivsterapeut) det vi akkurat har sett dem gjøre. Skuespillerne er så gode at vi forstår hvilke følelser de har ved å se på det og høre dialogen. Det blir smør på fleskog ganske kjedelig, å få det gjenfortalt.

Vi får også innblikk i hva vi har i vente, ved at Jim (som prøver seg som crime-fighter) støter på en annen person som også har evner. I avslutningsscenen så ser vi også at mammans sjef ser ut til å ha kjennskap til disse…

Det var mest fokus på de foresatte i denne første episoden. Jeg håper vi får se mer til barna også fremover, slik at vi får en mer dynamisk familie og flere å spille på. Men episoden er absolutt underholdende, og jeg kommer til å se de neste også for å se hvordan det utvikler seg.

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

Trackbacks/Pingbacks

  1. No Ordinary Family & Better With You: Plukket opp for full sesong | SerieFreak - October 27, 2010

    […] No Ordinary Family – review This entry was posted in Better Together, No Ordinary Family and tagged Better with you, full sesong, No Ordinary Family, spoilers. Bookmark the permalink. ← The Whole Truth: Serien kansellert […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: