The Event: 1.02 recap + promo og sneak peek episode 1.03

The Event var kanskje den serien jeg personlig hadde mest forventninger til før sesongstart. Og jeg syns serien kom godt i gang med pilotepisoden forrige uke. Etter episode 2 så er oppfatningen min uendret. Så langt liker jeg denne serien og er spendt på hvordan de klarer å dra dette videre.

Serien har et raskt tempo – dette er ingen såpeopera hvor de bruker en episode på å komme seg ut døra. Historien fortelles også i blanding av nåtid og flashbacks, i denne episoden fikk vi tilbakeblikk så langt bak som til 1944…

Vi har allerede fått avslørt et viktig plottpoeng, nemlig at disse fangene i Alaska har 1 % ulik DNA fra oss og aldres mye saktere. På ingen tidspunkt sier serien rett ut at vi snakker om aliens, men ord som ikke-menneskelig blir brukt.

  • Flyet som forsvant havner i ørkenen i Arizona. Alle overlever og kommer seg ut av flyet. Michael, faren til Leyla, advarer Sean om at han ikke må stole på noen og at han kun gjorde det fordi de drepte kona hans og truet med å drepe døtrene. Han sier Sean må stikke av før “de” kommer. Han må finne Leyla. Sean løper.
  • Presidenten får forklart at ingen kjent menneskelig teknologi kunne ha fjernet flyet. Han innser at det må være Sophia og hennes gjeng som står bak og at hun ikke har fortalt alt. Det finnes andre av hennes slag som er ute blant oss. Sophia nekter og avsløre dem, men sier at “de begynner å bli utålmodige” når presidenten forteller at han ikke vil la dem integreres likevel. Han oppfatter det som en trussel – jeg oppfatter det som et desperat rop fra en som ikke lenger har kontroll…
  • Flashback til 1944 når Sophia og co ankom. Vi ser at de som ikke var skadet, dro før myndighetene fant dem. Thomas tar med seg de uskadde og blir deres leder gjemt blant folk. Sophia blir igjen i fangenskap.
  • Sean havner på sykehus etter å ha segnet om i ørkenen, dehydrert og med solstikk. Historien hans er så utrolig at sykepleieren ikke tror han, men ringer politiet likevel. Et søk på navnet hans og det kommer opp at han er ettersøkt for mordet på Greg, ene halvdelen av paret Sean og Leyla traff i første episode.
  • I et flashback fra cruisebåten ser vi hvordan Leyla ble tatt og Greg ble myrdet. Nicki (kjæresten til Greg) holder Leyla fanget, noe faren fikk fortalt Sean.
  • Sean blir, etter en vill jakt gjennom sykehuset, anholdt av FBI. Han plager dem med sin ville historie i bilen. Han kjenner seg igjen og sier at rett bak nærmeste knaus så er flyet han kom med. De tror han ikke. Politiet har sperret av veien og ber dem kjøre rundt pga oljesøl i veien…
  • Simon får i oppdrag å lede etterforskningen for å finne resten av gjengen til Sophia som er gjemt blant oss. Vi finner ut at Simon er en av dem. Simon møter Thomas, og de diskuterer hendelsen med flyet. Thomas var ikke enig i at de skulle ha gjort det. Simon og Sophia ville ikke la 200 uskyldige liv gå tapt. Thomas sier at utfallet ville vært det samme uansett og gir Simon koordinatene til flyet. Etter sigende så har det å redde flyet, gjort at det nesten har tømt ressursene sine, hva nå det måtte bety.
  • På kræsjstedet finner Simon og co alle passasjerene døde. Presidenten anser dette som krig…

Her er promo for neste ukes episode. Og du kan se sneak peeks ved å klikke her.

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: