Serietips: Pretty Little Liars

På jakt etter en ny serie? Om du liker vakre tenåringsjenter med hemmeligheter, sladder, intriger og mystikk, så kan dette være en serie for deg 🙂 Og nei, det er ikke Gossip Girl jeg snakker om.

SERIENS HANDLING:
Pretty Little Liars
er basert på en bokserie med samme navn og følger fem venninner i byen Rosewood som går på high school. En kveld forsvinner en av dem, Alison, på mystisk vis og ingen kan svare på hvordan og hvor hun er blitt av.

Flashforward et år frem i tid og Alison er fremdeles ikke kommet til rette. De fire andre venninnene har i løpet av året drevet fra hverandra. Aria har tilbrakt et år med familien på Island (I kid you not), mens den stygge andungen Hanna, har forvandlet seg til skolens nye it-girl, og tatt over rollen Alison tidligere hadde. Hun har “adoptert” en tidligere loser, Mona (hei, jeg heter det :)) som sin nye “assisstent”. Spencer er overveldet av familiens krav til henne med tanke på skole, sport og karriere, mens atleten Emily sliter med å stå frem som den hun egentlig er.

De flettes sammen igjen når de plutselig begynner å motta sms og brev som hinter til hemmeligheter kun de selv og Alison kjente til. Alle meldingene er signert -A. Familien til Allison selger huset og en ny jente flytter inn – Maya. Like etter finner de liket av Alison gravd ned i hagen. Meldingene fortsetter likevel å tikke inn. Og så kommer Jenna tilbake -en jente de alle føler skyld for at er blitt blind…

SERIEFREAKS VURDERING:
Pretty Little Liars er en serie med kjapt tempo hvor ting ikke drøyer unødig lenge, uten at det føles forhastet eller forvirrende. Hver eneste episode har en eller flere “twists” som gjør at du sitter klistret og lengter etter neste episode. Settingen er litt creepy med en “stalker-følelse” uten at det vipper over i skrekkserie-sjangeren. Og de to store mysteriene er selvsagt hvem som har drept Alison og hvem A er. Ingen av disse mysteriene vil bli løst med det første, men etter 13 episoder så føles det fremdeles fresht og spennende. Her er det nok av karakterer, hemmeligheter og mystiske sammentreff til å holde selv de ivrigste konspirasjonsentusiaster fornøyde. Og best av alt – foreløpig så har ingen av “hemmelighetene” vippet over i såpeopera-tilstander med onde tvillinger eller lignende.

Er du på jakt etter en “fjortis-serie” så sjekk ut Pretty Little Liars. Serien går på Fem.

SERIER I SAMME SJANGER:
Liker du Pretty Little Liars, så liker du antagelig også noen av disse seriene: Gossip Girl, Hellcats, The Vampire Diaries, 90210, Make It Or Break It, Greek, The Secret Life of American Teenagers, 10 Things I Hate About You (kansellert), Veronica Mars (kansellert)

Her er en trailer for serien:

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

5 Responses to “Serietips: Pretty Little Liars”

  1. hvor kan man se denne serien`?

  2. Når kommer sesong 2??

  3. Henriette Alexandra Reply January 18, 2011 at 01:54

    eztv.com (:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: