The Big Bang Theory – genial serie om genier uten sosiale antenner

The Big Bang Theory er en av de aller mest populære komediene de senere årene. Og dette er et stempel jeg fullt ut mener den fortjener. Har du ikke sett på serien? Det burde du! Ikke overbevist? Her er 10 vitenskapelige dokumenterte grunner til at du bør gi serien en sjanse:

1. The Big Bang Theory Universet: To nerdete genier som jobber ved samme universitet får livet forstyrret når søte Penny flytter inn tvers over gangen. Den ene av dem blir umiddelbart fascinert og tvinger deres nerdete vennegjeng til å bevege seg utenfor deres hittil nøye avgrensede verden bestående av fysikk, vitenskap, scifi, gaming og tegneserier ettersom Penny mer og mer blir en del av deres verden.

2. Dr. Leonard Hofstadter teoremet:

Leonard har doktorgrad i fysikk og jobber med eksperimentell anvending. Han har en IQ på 173 og fikk dokorgrad da han var 24 år.  Han deler leilighet med venn og kollega Sheldon Cooper. Leonard blir forelsket i Penny ved første øyekast og deres “forhold” er basis for mye av handlingen i serien. Til tross for at han er både geni og nerd, så er Leonard den mest “normale” i gjengen, uten at det nødvendigvis sier så mye.

Kjennetegn: Briller, myser, hettejakker under annen jakke.

3. Dr. Sheldon Cooper algoritmen. Uten Sheldon så hadde TBBT ikke vært i nærheten så morsomt. Mange av de gjennomgående morsomhetene stemmer fra den særdeles snåle karakteren. Sheldon har en IQ på 187 og jobber med teoretisk fysikk. Han evner ikke å forstå sarkasme, tar alt bokstavlig, har ingen sosiale antenner og så mange spesielle nykker at det til tider er en påkjenning for Leonard å bo sammen med han. Sheldon er sykelig opptatt av rutine og blir direkte forstyrret når Leonard ødelegger deres høyst kontrollerbare hverdag med å inkludere Penny. Sheldon har ingen forståelse for konseptet kjærlighet og romanse.

Kjennetegn: Geeky t-shirts over langermet genser. Sier ofte: “Bazinga” og “That”s my spot”.

4. Dr. Rajesh Koothrappali derivasjonen. Rajesh er opprinnelig fra New Dehli, India men er nå kollega med Sheldon og Leonard ved Caltech i Pasadena, California. Han har doktorgrad i partikkel astrofysikk. Det mest bemerkelsesverdige med Rajesh (bortsett fra hans ekstreme nerdighet) er at han er ekstremt sjenert ovenfor jenter og er fysisk ikke i stand til å prate med dem. Så fort en jente entrer rommet, så blir han stum og må hviske ting til en av de andre for å kommunisere. Eneste botemiddelet er alkohol… Til tross for dette så er han den av gjengen som oftest lykkes i forføre jenter…

Kjennetegn: 70-talls skjorter med store snipper under strikkevest og med sportsjakke over, indisk dialekt.

5. Howard Wolowitz applikasjonen. Howard er en ingeniør som ofte omtales å jobbe med prosjekter for Nasa som har praktisk anvendelse i verdensrommet. Han er jødisk og bor fremdeles sammen med moren sin (en karakter vi aldri har sett, men hvis stemme gir oss veldig levende mentale bilder). Howard er en liten spirrevipp som har verdens mest cheesy sjekkereplikker og tror han er guds gave til kvinnen. Kvinnene er sjelden enig… Eneste i gjengen som ikke har doktortittel, noe spesielt Sheldon liker å poengtere.

Kjennetegn: åletrange bukser i glade farger og store beltespenner. Pologenser under andre gensere – alltid med en liten alien-pin på. Bolleklipp.

6. Mysteriet Penny. Serien er nå inne i sin fjerde sesong og fremdeles så er Pennys etternavn et mysterium. Hun er en sunn bondejente fra en sted utenfor Omaha, Nebraska og har flyttet til California for å forfølge drømmen om å bli skuespiller. Mens hun venter på det store gjennombruddet så jobber hun som servitør på “The Cheese cake Factory” og bruker fritiden på å date et kobbel av menn og plage sine nye nerde-venner over gangen.

Kjennetegn: Ofte sett i joggebukser og små shortser når hun er hjemme i leiligheten. Cheese Cake uniformen består av blått knelangt olaskjørt, hvit søt bluse og gul vest.

7. Leonard-Penny Attraksjonen. Leonard faller hodestups for Penny i første episode og hans keitete forsøk på å fremstå som potensiell beiler for Penny er grunnleggende i serien. Og selv om karakterene er ulike som natt og dag, så er det ingen tvil om at det er noe spesielt dem i mellom, selv om Penny kanskje ikke kan se (eller vil) innrømme det. Det er ingen tvil om at Kaley Couco (Penny) og Johnny Galecki (Leonard) har en utrolig kjemi og i senere tid har det også blitt avslørt at de faktisk var et par også utenfor skjermen i over to år.

8. Nerde-symbiosen. Leonard, Sheldon, Rajesh og Howard er en herlig nerde-kvartett som i seg selv er en utømmelig kilde til morsomme situasjoner. Disse karakterene har sine merkverdigheter og tilsammen utfyller de hverandre. Her er noen klassiske scener:

9. Gjestekarakter-fenomenet. Serien har et kobbel av gjennomgående karakterer og gjesteroller, hvor noen fremstår som seg selv. Blant annet Summer Glau, Katee Sackoff, Will Wheton, Charlie Sheen mfl. I tillegg har vi flere minneverdige karakterer som:

  • Leonards mor, Beverly Hofstadter, som er like uptight og saklig som Sheldon.
  • Sheldons mor, som er Sheldons rake motsetning.
  • Kripke – kollega som konstant konkurrerer og erter Sheldon. Har en minneverdig talefeil.
  • Leslie Winkle – kollega som har fling/forhold med både Leonard og Howard.
  • Amy Farrah Fowler – jente Rajesh og Howard finner til Sheldon gjennom online dating service. Hun viser seg å være en kvinnelig versjon av Sheldon og hun er en “girl” og “a friend”, men ikke Sheldon sin “girlfriend” i følge Sheldon.
  • Bernadette – venninne av Penny som også jobber på Cheese cake Factory og blir kjæreste med Howard.
  • mfl.

10. Bazinga – teorien. Ok, så gikk jeg litt tom for grunner på slutten her. Men Bazinga er et uttrykk du ikke kan unngå når du ser på The Big Bang Theory og er Sheldons varemerke hver gang han mener å ha spilt de andre et praktisk puss eller lurt dem. Som regel har han selvsagt ikke lykkes, for Sheldons hjerne er ikke som andre hjerner og i de fleste tilfeller er den også helt alene. De andre tre gir i mange tilfeller opp å argumentere med Sheldon, og skylder på at det ikke går an å diskutere med gale mennesker. Men som Sheldon selv påpeker:

I’m not crazy! My mother had me tested!

Min oppfordring? Se serien og bedøm selv 🙂

 

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: