Gossip Girl: Dan/Blair romanse i luften?

 

For bare kort tid siden så hadde jeg nok blitt tatt litt på senga over et slikt rykte. For er det to personer som ikke har vært spesielt begeistret for hverandre i Gossip Girl, så må det være Blair og Dan. De har alltid hatt tonnevis av kjemi, men alltid i form av felles avsky for hverandre og spydig dialog.

Siste episode før jul fikk vi oppleve noe så sjeldent som Blair og Dan i påfallende sivilisert samhandling da de var på oppdrag for å finne Juliet.

TVLine rapporterer at serieskaperne bekrefter at de vil utforske en utdypning av forholdet mellom fiendene Dan og Blair når serien starter opp igjen 24.januar. De nekter selvsagt å avsløre hvor nært forholdet vil bli, men de mener at det er et forhold med tonnevis av potensial…

“Dan og Blair koblingen har vært der fra de første episodene,” forklarer exec producer Savage. “Forholdet deres til Serena og det at de er strake motsetninger og representerer alt den andre hater gjør dynamikken deres veldig ladet. Samtidig så er de karakterer som har mye til felles. De er begge for det meste bok-smarte. De har mange av de samme interessene og hvor enn mye de hater hverandre, så er det mange grunner til at de kan like hverandre. Så det er en morsom dynamikk å skrive.”

Og det er morsomt å se på. Den nyeste episode transformerte dem til junior detektiver i forsøket på å spore opp Juilet bekreftet det faktum som Savage har hatt mistanke om i årevis: Penn Badgley (Dan) og Leighton Meester (Blair) har nok kjemi til å sette fyr på et helt laboratorium. “Vi er inspirert av 30-tall og 40-talls komedier som The Philadelphia Story med  Katharine Hepburn og Jimmy Stewart,” forteller Savage. “Du har to personer som hater hverandre, men som er smarte nok til å ha glede av dialogutvekslingen seg i mellom.”

Selvsagt vil ikke alle sikle etter en Dan/Blair paring. Savage og de andre manusforfatterne er veldig klar over at mange seere nok foretrekker at Dan og Blair forblir fiender. “Jeg vil si at de problemene fans har med å godta denne paringen er de samme problemene som de vil se Dan og Blair vil tenke på”, sier hun.

Hva annet kan vi se frem til?

Det å begi seg ut på en så polariserende historie er skummelt, innrømmer Savage. “Men det er også spennende og en utfordring i en serie som Gossip Girl hvor fans er svært engasjert. På den ene siden så vil de at de skal bli fornøyd, men hvis du ikke prøver nye ting, så vil de fort kjede seg også.

Så langt har  Gossip Girl sin fjerde sesong vært alt annet en kjedelig. Mye av dette kan krediteres til den finurlige historien rundt Katie Cassidy sin rollefigur Juliet. Men nå som Juliet (og Jenny for den saks skyld) ute av bildet, i alle fall for nå, hvordan skal GG holde koken videre i sesongen?

I tillegg til Dan/Blair historien (som handler om at de jobber sammen for et motemagasin), så vil Serena forsøke å gi forholdet til sin feilaktig beskylte tidligere lærer Ben (Juliet sin bror) en sjanse. Lily vil starte den lange reisen til tilgivelse etter alle tingene hun har kokt på med i hemmelighet. Hun vil få hjelp av sin eksmann, som kommer tilbake igjen.

Nate vil tilpasse seg å dele leilighet med sin fraskilte og tidligere fengselsfugl far. Og i tillegg dukker det opp to nye karakterer – et far/datter team (tenk Donald og Ivanka Trump) Russel og Raina Thorpe (Michael Boatman and Tika Sumpter) — de vil lage kaos i både Chuck sitt personlige og profesjonelle liv.

Hva synes du om Blair/Dan? Personlig synes jeg det er på tide! De har hatt sykt bra kjemi fra første stund. Jeg gleder meg til å se dette utspille seg 🙂

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gossip Girl: Episode 4.12 The Kids are not alright – promo | SerieFreak - January 8, 2011

    […] Gossip Girl er tilbake med nye episoder 24.januar. Her finner du en promo for neste episode. Og er du interessert i flere hint om hva vi har i vente fremover, så les dette intervjuet med en av serieskaperne. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: