Pretty Little Liars: Nye spoilers fra serieskaperen

Pretty Little Liars serieskaper Marlene King løfter litt på sløret i dette intervjuet og forteller litt mer om hva vi har i vente i Rosewood fremover…

Spm: I følge fanreaksjoner på Twitter, så er den store overraskelsen denne sesongen Noel Kahn. Hadde du forventet det?
Marlene King: Jeg digger det! Det er utrolig artig. Da vi planla disse manusskriptene, lurte vi på om vi ville klare å få til et slik skift med Noel og i følge reaksjonene så tror jeg vi klarte det.

Spm: Tror du dette har noe å gjøre med skuespilleren som portretterer Noel, Brant Daugherty?
Marlene: Jeg tror det er begge deler. Det var en overraskelse for karakteren å ikke nødvendigvis bare være en snill fyr og han er slik en flink skuespiller. Brant klarer å formidle utrolig mye bare med øynene.

Spm: Forrige uke innrømmet Lucas at han ødela Allison sitt minnemerke, noe vi tidligere trodde A hadde gjort. Vil vi finner ut at flere ting vi trodde var A, ikke alltid er det?
Marlene: Det var et interessant avvik for oss, som fungerte overraskende bra. Jeg tror det meste av de vi ser hende er A, men en gang i blant, når det passer inn i historien, så kan vi avsløre at det er noen flere involvert. Mange ganger kommer dette som en overraskelse selv for oss…

Spm: Flashbacks har vist oss at Allison aldri var snill med Lucas. Men reaksjonen hans var så pass sterk at man kan undre seg over om det ikke ligger mer til grunn enn litt erting?
Marlene: Vil vi se mer om det – men ikke før i sesong 2. Da vil vi lære mer om Lucas sitt forhold til Allison. Men Lucas har en viktig rolle i denne sesongens finaleepisode….

Spm: Hva med Lucas and Hannah — det er ikke over, er det vel?
Marlene: Å nei! Det er en flott episode som kommer med et dansemaraton med en god del herlige Lucas/Hannah øyeblikk.

Spm: Men jeg regner med at Hannah har større bekymringer nå som A har stjålet morens penger. Hvor kom den ideen fra?
Marlene: Vi begynte å snakke om det da vi jobbet med sommer-episodene. Vil øke fallhøyden litt, at det skulle handle mindre om ertende trusler og mer om å putte folkene i seriøse kniper. Hvis dere trodde å ende første halvdel av sesongen med at Hannah ble påkjørt var ille, så bare vent. A øker virkelig intensiteten i de siste episodene av sesongen.

Spm: Mens vi er inne på mødre – det var flotte scener med Pam denne uken – hvor går dere med hele relasjonen mellom Pam, Emily og Maya?
Marlene: Det der er en virkelige spesiell story for oss. Alle er de slike fantastiske karakterer, og jeg vil ikke avsløre for mye, men både mor og datter vil skuffe hverandre før de finner hverandre igjen på en flott måte.

Spm: Dette er et eksempel på historier med potensielt kontroversielt tema – hvordan angriper dere forhold som Emily/Maya (lesbisk), Jenna/Toby (stesøsken i forhold) or Ezra/Aria (elev og lærer)?
Marlene: Vi prøver å holde det så realistisk som mulig. Vi vil gjerne at karakterene skal være mulig å identifisere seg med og forstå. Dette er en gal verden, men jentene må likevel være slik at man kan identifisere seg med dem og forstå dem.

Spm: De fleste serier har et romantisk forhold i kjernen – er Aria/Ezra dette i Pretty Little Liars?
Marlene: Ja, absolutt. Jeg tror de er sjelevenner og at de fant hverandre så organisk, og at det gjør forholdet deres så bittersøtt. Men det er twists i vente for dem dette året. Og deretter en virkelig interessant historie i sesong 2 også.

Spm: Vil noen av disse historiene involvere Ezra og Ella Montgomery (Arias mamma)?
Marlene: Jepp. De vil oppleve at deres liv krysses mer og mer ofte.

Spm: Hva med Ian? Det er en karakter som vi så vidt har begynt å lukte på i overflaten…
Marlene: Dere vil bli mye bedre kjent med han raskt. Det er en story fremover som involverer Melissa, Spencer og alle de andre – Ian vil bli en mye viktigere karakter i ukene fremover.

Spm: Ja, fordi i neste episode (mandag 17.01) så vil jentene se på videoen med Ian og Allison med nye øyne, ikke sant?
Marlene: Det stemmer. Neste uke, så begynner A å hjelpe dem med å finne ut hvem som drepte Allison. Hun blir en slags frenemy ved at hun gir dem hint og bevis, men disse nesten alltid ender opp med å straffe dem på et vis i etterkant.

Spm: Vet du hvem A er?
Marlene: Ja

Spm: Ser du for deg at dette er noe som vil bli avslørt i løpet av denne sesongen, eller er det et mysterium som vil vare serien ut?
Marlene: Jeg håper at det kan vare ut hele serien. Jeg tror vi kan klare å holde på hemmeligheten i rundt tre sesonger i hvert fall. Men forfatteren av bøkene gjorde en god jobb med å introdusere en A nummer to og hun er klar til å skrive fire nye bøker, så her er det alltid muligheter. Men jeg vil at A skal forbli et mysterium så lenge som mulig.

Spm: Pluss at jentene har luftet ideen om at A er mer enn en person.
Marlene: Det er en legitim teori..

Spm: Noen folk er overbevist om at det er Jenna og at hun ikke er blind.
Marlene: Jeg tror det er en ganske populær teori. Jeg kan si at det vil være en ganske stor Jenna overraskelse i finalen denne sesongen. Jeg digger den karakteren – og Toby.

Kilde: nypost.com

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: