Serievurdering: Life Unexpected

I blant synes jeg det er deilig å sette av tid til å kose meg med en serie som allerede er ferdig. Jeg følger med på så pass mange serier og det er til tider ganske stressende å måtte bekymre seg for hvorvidt den vil bli fornyet eller ikke. En allerede kansellert/avsluttet serie, kan da være et greit avbrekk. Life Unexpected er en slik serie – her er min vurdering av den.

Seriens handling

Serien starter med at Lux, en jente i 15-16 års alderen, plutselig en dag ringer på døren til Baze. Baze er en mann i tidlig 30 årene som aldri helt har blitt voksen. Han driver en bar og bor i etasjen over sammen med to kamerater. Han blir derfor nokså overrasket når Lux forteller at hun er datteren hans og trenger hans signatur for å få erklært seg selv myndig i en rettsal.

Baze tar henne med for å møte moren, Cate, som i motsetning til Baze har (tilsynelatende) mer orden på livet sitt. Hun jobber som morgenvert i et populært radioprogram sammen med Ryan, som hun i hemmelighet er sammen med. Baze og Cate hadde en tilfeldig fling på high school og Lux var resultat. Cate adopterte henne bort for i gi henne et bedre liv. Men livet har alt annet enn smilt til Lux og fulle av skyldfølelse så ønsker de nå å hjelpe henne så godt de kan.

Lux viser seg å være motvillig og ha massevis av issues og bagasje. Retten nekter å gjøre henne myndig og overlater ansvaret til Baze og Cate som nå blir tvunget til å samarbeide. Det blir en mildt sagt merkelig familiesituasjon som ytterligere kompliseres av Lux sin kjæreste og venner, Baze og Cate sin fortid og det faktum at det fremdeles er kjemi dem i mellom. Og så har vi stakkars Ryan da, som febrilsk prøver å tilpasse seg situasjonen.

SerieFreak mener
Dette er en utrolig søt og velspilt serie. Gode skuespillere, spennende karakterer og et troverdig og involverende plott gjør dette til en god dramaserie med humoristisk tilsnitt. Serien ble godt mottatt av kritikere, og opparbeidet seg raskt en lojal fanbase. Det ble spekulert allerede under sesong 1 om den skulle kanselleres pga lavere seertall enn forventet, men i siste sekund bestemte kanalen seg for å gi den 13 nye episoder med mulighet for flere om ting gi bra. Dessverre ble dette aldri noe av og serien endte etter 13 episoder i sesong 2.

I rollen som Cate finner vi Shiri Appelby, antagelig mest kjent som Liz fra kultserien Roswell. Baze spilles av Kristoffer Polaha som blant annet har hatt gjentakende gjesterolle i Mad Men. Han har også morsomt nok, hatt en gjesterolle i Roswell 🙂 Lux spilles av Britt Robertson

Life Unexpected er en flott serie å kose seg med under ullpleddet en kald vinterkveld, gjerne med et glass vin eller en kopp te/kakao/kaffe (stryk det som ikke passer). Koseserie 🙂

Lignende serier

Liker du Life Unexpected så liker du antagelig også One Tree Hill, The O.C., Brothers and sisters, Gilmore Girls, Parenthood mfl.

På TV2 Sumo
Life Unexpected kan du se på TV2 Sumo i disse dager. I skrivende stund så ligger de seks første episodene tilgjengelige der 🙂

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

2 Responses to “Serievurdering: Life Unexpected”

  1. Heidu! Eg er veldig enig i din beskrivelse av serien. Det er ein real koseserie og eg kose meg med episodane som eg ser på Sumo:) Og Gilmore girls og The OC er store favoritter hjå meg:) Keep up the good work, and I’ll keep reading!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: