Gossip Girl: Serieskaper kommenterer Blair/Dan kyss – “Det er noe vi har jobbet mot lenge”.

Etter mange uker med herlige og uforglemmelige øyeblikk og en god dose “skal/skal ikke” på Gossip Girl, så tok Dan og Blair omsider flørtingen hakket videre med en kyss i vårfinalen forrige uke. I samme episode tok vi også farvel med karakteren Ben og Serenas pappa (William Baldwin) dukket opp igjen. TVLine har pratet med en av serieskaperne Josh Safran om hva vi har i vente og hvorfor de har valgt å gå ned nettopp denne stien…

 

Er det nå trygt å anta at Dan og Blair er på vei mot en romanse?
Jeg vil ikke bekrefte eller avkrefte akkurat det. Men vi gjorde et veldig bevisst valg om å ta Dan og Blair sitt forhold og vennskap veldig sakte fremover. Vi vet godt at vi kan lage nye par og få dem til å slå opp neste dag her i Gossip Girl og ingen reagerer spesielt på det. Men vi ønsket her virkelig å bygge videre på noe som vi føler har vært der helt siden sesong 1 i episoden “Bad News Blair”, når Dan og Blair har deres lille øyeblikk i gangen hvor de snakker om problemene de har med foreldrene sine. Så til tross for deres påståtte hat for hverandre så innså vi at de egentlig har hatt et vennskap/hva dette nå er på gang en lang stund. Så det jeg tror dere kan forvente dere er at Dan og Blair vil fortsette å være sammensveiset og at historien vil fortsette å vokse.

Dere har utforsket så og si alle tenkelige romantiske paringer de siste fire årene. Hva skiller Dan/Blair kombinasjonen fra de andre i deres øyne?
Vi har alltid visst at vi ville gjøre dette. Vi lekte faktisk med tanken på å gjøre det allerede i fjor, men følte at det ble litt for tidlig. Vi ville vente så lenge som mulig – og det hjalp faktisk historien. For de føles som om det var på tide og de fleste var klar for å gå dit med disse to. Vi håper å kunne fortsette å følge dette, kanskje i uventede retninger.

Skeptikere vil si at Dan/Blair bare er en midlertidig avsporing mens vi venter på at Blair skal gå tilbake til Chuck. Har dere muligheten åpen for at dersom Dan og Blair virkelig hadde kjemi, at det kanskje til slutt ikke vil være Chuck/Blair som gjelder?
En ting som vi er veldig bevisste på – og jeg vet at noen fans blir oppgitt over dette – er at vi virkelig prøver å behandle karakterene som levende og ekte karakterer. Og vi er ofte overrasket over hvor historiene tar dem. De åpner nye dører og muligheter for oss hele tiden. Det er ikke slik at vi har bestemt at det er kun et bestemt par som gjelder. Vi tror virkelig på å ta karakterene med på en reise og noen blir frustrert av det. Men for oss har det vært kreativt tilfredsstillende å se at Blair og Dan har denne forbindelse seg i mellom som alltid har vært der, og ettersom de vokser og blir mer modne så kan de anerkjenne og utforske det. Men det betyr heller ikke at det ikke vil bli nye veier som åpner seg som ikke vi har forutsett enda. on that has always been there. And they are maturing and growing older and whereas before they might’ve looked down on that connection maybe they can now find some solace in that connection. That is a fun thing to witness. Chuck and Blair are always going to be connected in their way, and Dan and Serena are always going to be connected in their way. But that doesn’t mean that there won’t be new roads to go down that might be different than what we initially anticipated.

Er du Dan/Blair fan?
Jeg er fan av alle karakterene. Jeg elsker dem alle sammen.

Men nå som du ser dem sammen…?
Jeg skrev scenen i “Bad News Blair” med dem i gangen sammen, så jeg har vært fan av Dan og Blair fra starten av. Men jeg liker også Chuck/Blair og Dan/Serena.

Fortell om hvorfor dere valgte å fryse bildet når Dan og Blair kysser i stedet for å la det spille ut på tradisjonelt vis?
Gossip Girl har en syv ukers sendepause og vi ville ha en skikkelig cliffhanger. Ofte så følger vi jo kyssene helt ut og stopper etter at de er ferdige og spørsmålet blir da “Hva tenker de?” I stedet ville vi la seerne fritt på spekulere i det. Hvor lenge varer det, hva skjer etter på osv. I teorien så kan de kysse kontinuerlig i syv uker, hehe.

Vil vi fortsette i kysset når vi er tilbake eller har vi hoppet syv uker frem der også?
Vi hopper ikke syv uker, nei 🙂

Vil vi fremdeles være i det øyeblikket?
Det vil jeg ikke uttale meg om…

Over til noe annet – var det det siste vi ser til Ben?
Ja.

Så da er vi på mange måter ferdig med Juliet-historien?
Ikke helt. Lily meldte seg jo for politiet, så historien fortsetter ut sesongen, men den har bare endret seg over tid. I begynnelsen gikk Ben og Juliet etter Serena, så oppdaget vi at det var Lily og ikke Serena som var synderen. Vi har nå hatt seks episoder hvor Lily gradvis har akseptert hva hun har gjort, og i de siste fem vil vi se hvordan hun takler dette. Det er en stor historie om det å betale for egne synder og hva det betyr, og det blir speilet i Chuck som må håndtere informasjonen om farens synd.

Hvorfor trodde Chuck på det Russel fortalte om faren? Er det ikke mulighet at det bare er en ny løgn?
Følg med når serien starter opp igjen. Vi har tenkt tanken og vi har en plan.

Hvorfor var Chuck så desperat etter å snakke med Blair etter at han fikk vite disse fryktelige nyhetene om faren?
Hver gang Chuck får ny informasjon som gjør inntrykk på han, så er Blair den eneste han kan prate med. Det er personen som han føler seg mest knyttet til og hvor han kan slippe masken og si hva han tenker og føler.

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: