True Blood: Skuespillerne har løsningen på True Blood-abstinenser :)

True Blood nærmer seg, og HBO vet hvordan de skal øke oppmerksomheten og forventningene i ukene frem mot sesongpremiere 🙂

I dag kan jeg friste med ferske bilder av alle skuespillerne og denne artige videoen hvor de kommer med forslag til hvordan man skal klare å holde abstinensene i sjakk frem mot 26.juni…

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

2 Responses to “True Blood: Skuespillerne har løsningen på True Blood-abstinenser :)”

 1. Hei

  Du liker jo The vampires diaries også ikkesant?
  og hvis du liker True blood også, så lurer jeg på: Hvilken av disse to seriene liker du best? går det an å sammenligne dem?

  Er litt skeptisk til True blood.. Så en episode og det var… ja.

  Har du noen serier du kunne anbefale meg?
  Så nettopp ferdig The walking dead, som jeg absolutt digget..
  Ellers liker jeg seirer som Supernatural, TVD, prison break, Jericho.. Selvom de sistnevnte er ferdige. Utifra de seriene jeg har nevnt, Har du er forslag til en serie jeg muligens kunne like? Er det verdt å se på The event for eksempel ?

  Tusen takk, liker bloggen din kjempe mye!

  • Hei, og beklager at svaret kommer litt sent. Tok rett og slett pinseferie fra bloggen denne helgen 🙂

   Ojojoj, det er litt av et spørsmål du stiller der. *gulp*
   Ja, jeg liker både True Blood og Vampire Diaries. Om det går an å sammenligne dem? Tja, det blir i så fall litt som å sammenligne epler og bananer. Ja, begge seriene handler om vampyrer, varulver og hekser og er basert på en bokserie. Men der slutter på mange måter likhetene også…
   TVD er en ganske “snill” serie – ja den er blodig og folk dør som paddehatter, men det skjer likevel på en stue-ren måte uten for mye gørr og vold. Man slipper å gjemme seg bak puta fordi man blir kvalm og uvel av å se på. True Blood derimot er mye mer dristig i sin form – her er det nakenhet, sex, vold, massevis av blod og gørr. Årsaken er at TVD går på en nettverkskanal som er reklamefinansiert og dermed bundet opp av en masse regler for hva de kan og ikke kan vise. Dette for å ikke støte fra seg annonsører. TB derimot går på HBO som er en kabelkanal – dvs en kanal folk betaler for å ha. Dermed heller ingen regler.

   Du sier du har sett en episode av TB, men jeg vet jo ikke om det var den første episode eller en tilfeldig midt i en sesong. For å finne ut av om du liker den, så hadde jeg satt meg ned å begynt på starten. Er du fremdeles ikke solgt etter 3-4 episoder, så legger du den bare fra deg. Men jeg hadde ikke villet dømt den pga en episode. Hvilken av dem jeg liker best? Det er nesten som jeg ikke vet hva jeg skal si, og nå har jeg brukt en del minutter på å skrive dette her mens jeg tenker så det knaker og har egentlig ikke kommet til en klar beslutning, så jeg tror det får bli ubesvart 🙂 TB er en mye mer absurd serie, og er nok en serie du enten liker eller ikke liker. Jeg morer meg over det, og det er tydelig at serieskaperne ikke tar seg selv eller seiren så veldig høytidelig.

   OK, over på del to – serieanbefalinger. Jeg får jo et visst inntrykk av hvilke typer serie du liker ut fra de du ramset opp. For å svare på The Event først, så er svaret mitt tja. Jeg har sett hele sesongen og har absolutt latt meg underholde. Den går under betegnelsen “lett underholdning”. Mange hadde jo store forventninger til denne og håpet på en ny Lost. Det er det IKKE, bare så det er sagt 🙂 Serien har fått hard medfart og mye kritikk pga til tider store hull i historien, irriterende flashbacks og litt krampeaktig dialog. Serien tok en lengre pause midt i sesongen og hadde da ryddet opp i mye av dette. Siste halvdel er derfor etter min mening mye bedre og hadde de bare begynt slik, så hadde det antaglig blitt fornyet og ikke kansellert… Det er snakk om at Syfy ønsker å overta serien, men om dette blir noe av er ikke godt å si.
   Serien slutter med en skikkelig cliffhanger! Som serie vil jeg sammenligne den med 24 – det er åpenbare hull i historien, men en god del action og intriger i det hvite hus. Klarer man å overse disse små realitetsbristene og kose seg med det som ren underholdning, så er den absolutt severdig.

   De serien du never er alle serier som jeg også liker. Sjansen er jo da tilstede for at du kan like mye av det jeg liker. Her er noen av mine favoritter og i litt ulike sjangere:

   Chuck – serien som både er komisk, fylt av action og med en dash romantikk for de som trenger det. En serie jeg virkelig digger og anbefaler til alle. Handler om nerden Chuck som bor sammen med søsteren, har en like nerdete bestevenn og jobber som avdelingssjef for The Nerd Herd i elektronikkjeden Buy More. Han mottar overraskende en e-post fra eks-bestevenn og studiekamerat Bryce Larkin som han ikke har snakket med siden han fikk Chuck utvist fra Stanford anklaget for juks han ikke hadde begått. E-posten inneholder alle myndighetenes hemmeligheter kodet i bilder og dette blir da lastet opp i hjernen til Chuck. CIA og NSA sender sine beste agenter for å passe på denne unike kilden og dermed er kaoset igang.

   Sons of Anarchy – dette er en serie fylt av bad-assery! Trodde aldri jeg skulle like en serie om skjeggete og ustelte typer i et hardt MC-miljø, men der tok jeg grundig feil! Sons of Anarchy er en mc-klubb i byen Charming, California. De holder byen ren for narkotika og annet skitt, men driver selv med både våpenhandel og porno. Deler av politistyrken er i lomma på den, resten er ute etter dem. Det samme er rivaliserende gjenger og FBI. Vår “helt” er Jax Teller, visepresident i klubben som får en slags oppvåkning da sønnen hans fødes med alvorlig hjertefeil og han samtidig finner farens manuskript over visjonen han egentlig hadde for klubben da han var med å stifte den, og hvor langt fra den visjonen den faktisk utviklet seg til å bli. Jax ønsker å snu ting, men det er ikke lett i et miljø basert på lojalitet, inngrodde regler, blodhevn og hat.

   Legend of the Seeker – liker du fantasy og scifi-serier så kan denne være artig. Dette er en Ringenes Herre-aktig serie satt i samme type verden med sverd, legender og svarte trollmenn som truer freden. Richard Sypher er en helt vanlig bondesønn som aner fred og ingen fare, da en vakker kvinne i hvitt plutselig dukker opp i skogen hvor han jobber. Hun jages av skumle soldater og Richard kommer henne til unnsetning. Kvinnen er Kahlan og hun har ved hjelp av magi klart å krysse en magisk grense mellom hennes og Richards land på jakt etter The Seeker – en person som legenden skal ha det til er den eneste som kan bekjempe den ondre magikeren som vokser frem. Selvsagt viser det seg at Richard er The Seeker og sammen med trollmanen Zedd begir de seg ut på det farefulle oppdraget. Her er det masse flotte actionsekvenser og underholdende karakterer. Serien er basert på en bokserie som heter The Sword of Truth. Avsluttet serie, gikk over tre sesonger.

   Moonlight – hvis du vil se en annen vampyrserie, så er Moonlight ganske underholdende. Dette er mer som Castle eller Bones ispedd vampyrer og er en lett og underholdende serie. Ble kansellert etter sesong 1. Handler om vampyren Mick St.Clair spilt av Alex O’Louhlin som nå spiller Steve McGarett i Hawaii Five-0 (som forøvrig også er en bra serie :)). Han livnærer seg som privatetterforsker og møter stadig på en kvinnelig journalist som er nysgjerrig på han. Her løses det saker fra episode til episode, men det finnes også her en litt større historie som spinner i bakgrunnen.

   Dexter – Nok en gang en serie basert på bøker. Dexter Morgan jobber som blod-sprut-ekspert for Miami PD om dagen, om natten er han seriemorder. Som barn ble han vitne til at moren brutalt ble myrdet og det har satt sitt preg på han. Han ble adoptert av politimannen som fant han, og under oppveksten oppdager adoptivfaren at Dexter har mordinstinkt som han sliter med å undertrykke. I et forsøk på å unngå at sønnen går helt til grunne, så lærer faren han hvordan han ikke skal blitt tatt. Samtidig former han et sett med regler som Dexter må operere innenfor – aldri drepe uskyldige, alltid de som har fortjent det. I politet jobber også søsteren Debbie og Dexter bruker mye energi på å prøve å utgi seg for å være så normal som overhodet mulig.

   Fringe – Fringe er en serie fra hjernen bak Lost. Kan ved første øyekast sammenlignes med X-files uten aliens. Olivia Dunham er FBI agent som får tildelt en svært spesielle sak – alle passasjerende i et fly regelrett smelter uten noe synlig tegn på hvorfor. I sin leting etter svar kommer hun over en kontroversiell teori, og hun overtaler sin overordnede til å få hente inn forskeren som fremla teorien. Problemet er bare at han er psykisk ubalansert og plassert på isolat og den eneste måten å få han utskrevet er å få sønnen til å gjøre det. Sønnen Peter er et geni som aldri har fullført noe skolegang og livnærer seg med å drive svindel eller påta seg jobber han ikke er kvalifisert for. Disse tre utgjør etter hvert et svært skrudd team, Fringe Division, som løser saker av unaturlig karakter. Men her er det ingen spøkelser å finne, alt har røtter i vitenskap, men ofte av typen man i teorien kan forstille seg, men aldri tror man ville få sett. Serien blir bare bedre og bedre for hver sesong!

   Misfits – jeg slår også et slag for britiske serier. Misfits er en genial serie som jeg ikke tror jeg har skrevet om på bloggen enda, noe jeg skammer meg litt over… En gjeng med ungdom med ulik bakgrunn og personligheter blir tvunget sammen for å gjøre samfunnstjeneste. Under arbeidet blir de alle truffet av et mystisk lyn og etter det oppdager den ene etter den andre at de har fått merkelige evner og krefter. Evnene er reflektert i personligheten deres. De er ikke de eneste som er påvirket av lynet – deres Probation Officer er blitt rablende gal og prøver å drepe dem. I selvforsvar dreper de han og forviklingane er i gang. Sesong 3 starter nå til høsten.

   Heroes – har du sett denne? Om du liker serier med personer med ekstraordinære evner, så er denne å anbefaler. Handler om vanlige mennesker som plutselig oppdager at de har uvanlige evner. Cheerleaderen hvor alle sår og skader leges ila minutter, hospitssykepleieren Peter som er overbevist om at han kan fly, politimannen Matt som plutselig kan høre folks tanker og kontorarbeideren Hiro i Japan som kan stoppe tiden og forflytte seg i tid og fra sted til sted. Helt uavhengige mennesker som etter hvert vil krysse hverandres vei og hvis alt går som det skal, redde verden… Sesong 1 er utrolig bra, etter det taper den seg en del men absolutt verdt å se.

   Liker du politiserier? Jeg kan ikke utstå serier som CSI etc.Men serier som er rotet mer i realisme synes jeg er bra. I så fall har jeg tre anbefalinger til deg 1) The Wire. Gi den et par tre episoder, den tar litt tid å komme inn i, men jeg var hekta etter det. 2) Southland – utrolig realistisk beskrivelse av livet til både etterforskere og vanlige politfolk, på og av jobb, i Los Angeles, 3) The Chicago Code – dessverre kansellert etter en sesong. Politifolk som jakter på korrupte politikere og må jobbe i skjul for å unngå at de oppdager hva de prøver på.

   Dette var noe i hvert fall. Om ikke du finner noen favoritt blant disse, så bare spør igjen, så skal jeg komme med flere anbefalinger. Skal få brukt sommeren til å komme med flere anmeldelser av serier også. I disse dager ser jeg på den britiske serien Primeval som handler om et team som må identifisere portaler mellom ulike tidsepoker som oppstår tilsynelatende uten grunn eller system. Det største problemet er at det som regel alltid forviller seg diverse dyr og skapninger ut av portalene og de må fange dem og putte dem tilbake igjen uten at folk flest oppdager det. Noe som absolutt ikke er lett når det kommer T-Rex eller en og annen mamut vandrende gjennom. Utrolig bra laget og underholdende.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: