True Blood: 10 spoilers for sesong 4

Sesong 4 av True Blood startet i går kveld på HBO. Jeg har ikke rukket å se episoden enda, og forbeholder meg retten til å avsi dom så snart jeg har sett den i sin helhet og ikke etter en 8 minutters sneak peek, slik VG tydeligvis mente var bra førstesidestoff

Anyhow, jeg har derimot snublet over disse 10 spoilerene om hva vi har i vente for sesongen som jeg tenkte jeg skulle dele med dere:
1. It’s all about the witches: En gjeng hekser kommer i kontakt med nye krefter som gjør at Eric (Alexander Skarsgard) mister hukommelsen. Leder for hekseflokken er Marnie (Fiona Shaw – hello Aunt Petunia!), en hevnlysten heks som ønsker å bruke kreftene for gjengjeldelse og kaos. Uheldigvis for Lafayette (Nelsan Ellis), så vil han bli dratt mer og mer inn i uroen mellom vampyrer og hekser. “Lafayette elsker kjæresten sin, [Jesus, a practicing brujo], så han prøver å takle det på heroisk vis, men det klarer mer og mer å suge han inn, og han ikke vet hva som foregår,” forteller Ellis. “Han oppdager hvem han er midt opp i denne prosessen.”

2. Sookie, independent woman: Etter å ha oppdaget at Bill (Stephen Moyer) jobbet for Queen Sophie-Anne for å få informasjon om henne, så lærer Sookie å klare seg på egen hånd, sier Anna Paquin. “På slutten av forrige sesong var hun ved det punktet at hun var villig å forlate alt og alle spesielt de trøblete mennene (Bill, Eric, Alcide). Det er ikke det at hun ikke ønsker eller trenger noen, hun er bare ikke så avhengig lenger. Det er i orden for Bill. “Ungkarslivet fungerer bra for Bill, sier Moyer “Han har bestemt seg for å nyte det mens han kan.”

3. Vampires in trouble: Eric sitt uheldige møte med hekser vil sende hans nestkommanderende, Pam (Kristin Bauer), inn i en nedadgående spiral av trøbbel, noe som er dårlig timing i det nåværende vampyrklimaet. “Verden etter Russell Edginton sitt livestunt er hard for Pam,” forteller Bauer. “Det er et politisk miljø dette året, så det er forventet at hun skal gjøre det andre vampyrer gjør – holder babyer, håndhilser og smiler. Men hun klarer ikke det, så vi vil se at hun skaper en del trøbbel.”

4. Tara returns as a new woman: Etter å ha forlatt Bon Temps i sesongfinalen så vil Tara (Rutina Wesley) returnere med håp om en fersk start. Men i kjent stil så vil hun fort befinne seg i nye mengder med trøbbel. “Hun blir dratt tilbake inn i vampyrverden ganske raskt,” sier Rutina. “Hun vil ikke det, men har ikke noe valg.” Likvel kan det heldigvis være håp. “Hvis kjærligheten skulle dukke opp for Tara, så tror jeg hun er klar for det fordi jeg føler hun har lært og elske seg selv og har åpnet seg på en ny måte.”

5. Shifty shapeshifters: De dagene hvor Sam (Sam Trammell) forvandlet seg til en hund eller en fugl er bare barnematen mot hva han vil gjøre denne sesongen. “Karakteren min forklarer det fulle omfanget av evnene shapeshifters har, og mange av de menneskene hun snakker til på det tidspunktet kjenner ikke til noe av det, sier Janina Gavankar som spiller Sam sin potensielle kjæreste denne sesongen. “Det er en virkelig mørk side ved shapeshifters og det er noe vi også kommer til å utforske. Det er potensielle dårlige ting som kan skje.”

6. Jessica, domesticated? Jessica (Deborah Ann Woll) og Hoyt (Jim Parrack) vil gjøre et forsøk på å bo sammen, men et menneske og en vampyr i samboerskap er ingen enkel affære. “Jessica er en vampyr og jeg er ikke helt sikker på om et rolig hjemmeliv er hva hun kan eller ønsker,” forteller Woll. “Hun har til gjengjeld å finne ut av det fordi de flyttet samme så raskt.” Pam vil hjelpe henne å tilpasse seg livet som vampyr. Pam vil være som en “slem” storesøster og er en ganske annerledes form for mentor enn Bill. Ting du ikke nødvendigvis ville fortalt faren din, kan du alltid si til den kule tanten…

7. Jason’s growing up: Den engang så slappe broren til Sookie, Jason (Ryan Kwanten) har nå fått en rolle med ansvar som vil føre han inn i enda mer trøbbel. “Dette er sesongen med den største veksten for Jason, hvor gutten blir mann, forteller Kwanten. “Han er tvunget til å oppdra en stamme med mennesker og etterhvert også kjempe for sitt eget liv.”
8. PD’s into V: Slutten av forrige sesong viste hint om påventende trøbbel for Andy(Chris Bauer) når det gjelder V, ellers kjent som vampyrblod, et avhengighetsskapende dop som kan ødelegge livet dit (See: Jason Stakchouse, Debbie Pelt og resten av varulvene fra sesong 3). “Det er et tilfelle av gamle demoner, nye problemer,” sier Bauer om sesong 4. “I begynnelsen hjelper V Andy. Han har hatt på seg gips i en evighet, men etter et par dråper så er han klar for å bokse. Han er type som vi vet har problemer med konsum, og han fortsetter å si at han er ferdig med det, men han er ikke det.”

9. Arlene and Terry tackle parenthood: Arlene (Carrie Preston) vil neppe noensinne bli kalt en fornuftens stemme, men denne sesongen er hun mer på tuppa enn noensinne. “Jeg ville ikke spilt Arlene på en riktig måte om jeg ikke gjorde henne ekstremt stressa,” sier Preston. “Når det er snakk om å føde et barn av en seriemorder, så holder Arlene på å gå fra forstanden. Heldigvis så har Arlene funnet Terry  [Todd Lowe], som er villig til å holde ut alle urolighetene hennes. Og i tillegg vil Arlene komme ansikt til ansikt med noe som vi ikke har sett tidligere i denne serien…

10. Debbie’s back, baby: Alcide sin psykopatiske V-avhengige eks-kjæreste Debbie Pelt (Brit Morgan), vil komme tilbake denne sesongen med en annen innstilling. Vi vil se en annen side av Debbie, lover Morgan, som legger til at hun vil prøve å bli venner med Sookie og finne en form for normalt liv.  Men varulven i henne er langt fra forsvunnet. Vi vil få se noen kule ting med varulvene som vi ikke fikk sett forrige sesong, lover Morgan.

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

6 Responses to “True Blood: 10 spoilers for sesong 4”

 1. Hei folkens, har hørt om flere som har sett episodene online, men finner ingen selv…. Jeg finner bare døde linker og falske sider, i tillegg til HBO go, der man må være amerikansk statsborger for å få abonnement. Så da spør jeg dere, hvor finner man episodene på nettet? Kommer de først senere? Hørte også om noen som så den på tv i Norge – er dette sant? Fant ingen på se.no…

  På forhånd takk for hjelpen! 🙂

  • Ojojoj, her er det flott om andre lesere kan hjelpe til med gode tips. Ser ikke så mye online selv, så det er en stund siden jeg testet dette.

   Har ofte brukt Project Free TV – det fungerer som regel greit. Men de eldre episodene er noen ganger trege. http://www.free-tv-video-online.me/internet/true_blood/season_1.html

   Fant også denne siden – http://www.couchtuner.com/true-blood/ – testet første episode av sesong 1 og den nyeste episoden nå og begge fungerte. Den eldste var noe tregere å laste inn, så krever nok litt tålmodighet.

   Det er NrK som har sendt True Blood i Norge og søkte på sidene deres men kunne ikke finne noe link til å se episodene på nett. De viste siste episode av sesong 3 nå i mai. Sesong 4 kommer ikke før tidligst februar neste år.

   • Takk for svar 🙂 Bruker å se episodene på couchtuner siden de har veldig bra kvalitet på videoene, men de har ikke fått sesong 4 enda. Ser ut til at jeg får spørre de jeg kjenner som har sagt at de har sett sesong 4, om du skjønner hva jeg mener 😛

   • Skjønner 🙂 Lykke til! Håper du finner det, første episode var veldig bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: