The Hour: Ny britisk dramaserie med historisk sus fra 50-tallet

Skaperne bak BBC satsningen The Hour begynner nok å bli passe lei påstanden om at dette er britenes svar på Mad Men. I følge dem så er sammenligningen ikke helt riktig. Jeg avventer til jeg har sett serien før jeg sier meg uenig eller ikke.

Mens Mad Men er satt i reklameverden på 60-tallet i USA, så utspiller The Hour seg i England på 50-tallet og her er det nyhetsbransjen som blir bakteppet.

The Hour er satt i et tiår på grensen til endring. Fra den nådeløse seksuelle politikken bak den høflige fasaden på 50-tallet og til avsløringer som omformulerte verden for en ny generasjon. Vi følger tre karakterer som får i oppdrag å opprette et ukentlig nyhetsprogram med undersøkende journalistikk i fokus. Vi følger dem i deres personlige liv, i den profesjonelle samspillet og de misunnelige ambisjonene mellom journalisten Freddie Lyon (Ben Whishaw), den vakre og ambisiøse produsenten Bel Rowley (Romola Garai) som Freddie er forelsket i og hans kjekke rival Hector Madden (Dominic West) som er ansiktet utad og ledende anker.

Serien er drevet av kjapp dialog og smarte karakterer. The Hour utspiller seg som en dramatisk thriller satt i kulissene av den kalde krigen og Ian Fleming sin verden av spionasje. Vi ser Storbritannia i etterkrigstiden hvor de plutselig blir konfrontert med Suez-krisen. Over seks episoder så vil forholdet og ambisjonene i dette nyhets-teamet utspille seg mot et mystisk drap og Freddie sin kontroversielle og farlige etterforskning.

Her er en promo for serien.

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: