Har Two and A Half Men byttet ut en bråkmaker med en diva?

Det er mye buzz rundt kommende sesong av ‘Two and A Half Men’. Etter alt drama rundt Charlie Sheen og hans svært så høylytte og dramafylte exit fra serien i vår, så er fokuset nå flyttet over til Ashton Kutcher, som tappert har påtatt seg oppdraget om å fylle tomrommet. Etter at info og bilder av Kutchers gigantiske trailer ble lekket for litt siden, spør mange seg nå om ikke serien har kvittet seg med en bråkebøtte bare for å få tildelt en diva.

“Min trailer er større enn din trailer”

Man kan neppe beskylde Charlie Sheen for å være en jordnær og beskjeden type. Og sant nok så hadde også han en ganske så stor trailer på settet av ‘Two and A Half Men’. Faktisk så gjorde han et nummer ut av denne traileren etter at han fikk sparken, ved at han laget en kort film om planleggingen og gjennomføringen av “Operation Greyhound” for å redde traileren fra parkingsplassen hos Warner Bros.

Spekulasjonene går nå høyt om hvorvidt Ashton Kutcher sin gigantiske trailer er et resultat av å markere seg i forhold til Sheen eller om han rett og slett bare er en bortskjemt diva som krever overdådig luksus. Traileren, eller “mobile estate” som den faktisk betegnes som, veier hvert fall over 30 tonn, har to etasjer, stor stue, to bad, konferanserom og gudene vet hva.

 Hvem tar regningen?

Herligheten koster $8.750 i uka, altså i underkant av 50.000 kr. Hvorvidt Kutcher betaler for dette selv eller om Warner Bros tar regningen, er ikke helt klart. På mange diskusjonsforum jeg har vært innom forlanger forargede amerikanere at han selv må ta regningen for slik unødvendig luksus.

A two-storey mobile estate with living room, two bathrooms, conference lounge and room for a pony

Dette kan man jo for så vidt være enige i, men faktum er uansett at byttet fra Sheen til Kutcher er økonomisk gunstig for produksjonsselskapet. Charlie Sheen hadde en lønn på ca $ 2 mill per episode. Ashton Kutcher derimot har godtatt en lønn på rundt $ 1 mill per episode. Og med Kutcher er det også langt mindre sannsynlighet for produksjonsstopp som følge av rehabiliteringsopphold, noe som heller ikke er uten kostnad.

 Ny diva på settet?

Det er fremdeles en del av de som jobber med produksjonen som er lojale medlemmer av  ”Team Sheen” og ryktene sier at det har blusset opp misnøye på settet etter at monstertraileren trillet inn og ble oppfattet som et slags hån. Kutcher har allerede blitt kategoriser som en diva, og det blir spennende å se utover sesongen hva som skjer. De foreløpige rapportene indikerer i det minste at serieskaper Chuck Lorre og Ashton Kutcher har funnet tonen og samarbeider bra sammen.

 Vil Two and A Half Men overleve byttet?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har sett stort på serien foruten om en episode her og der innimellom. Nå er komedier av denne typen heller ikke min yndlingssjanger, og Charlie Sheen har heller aldri stått spesielt høyt i kurs hos undertegnede. Mannen fremstår som uspiselig, frekk og til tider direkte smågal. Nå tror jeg ikke nødvendigvis at Charlie Sheen er så veldig mye verre enn mange andre Hollywood-stjerner, men forskjellen er at at han gir faen i konvensjoner, takt og tone, og legger ikke nevneverdig skjul på hverken narkoforbruk og sexvaner. Sheen er en mannemann, og appellerer kanskje mer til menn enn Kutcher, som stort sett assosieres til romantiske komedier (om vi ser bort fra Punk’d da).

Team Kutcher vs Team Sheen

Ashton Kutcher er yngre, svært kjent og har en stor fanskare. Han har spesielt bemerket seg på Twitter og ble i 2010 kåret som en av årets mest innflydelsesrike personer av Time Magazine. Han er i langt større grad en “likanes kar” enn det Sheen er. 80 % av amerikanerne opplyser at de liker Kutcher litt eller mer, mens tallet for Sheen er på 40 %.

Men selv om Kutcher skårer bedre på populæritetsskalaen så trenger ikke det bety at byttet vil bli uproblematisk. Forrige sesong hadde serien et gjennomsnitt på 13,3 millioner seere. Tradisjonelt har vi sett at serier ikke gjør det like bra når stjernen forlater skuta og andre overtar, uansett hvor populære de i seg selv måtte være. Folk er vanedyr og liker ikke endringer.

Et eksempel på dette er komedien ‘Spin City’ hvor Michael J. Fox spilte hovedrollen. Da han ble tvunget til å forlate serien pga Parkinson etter fjerde sesong, så overtok ironisk nok Charlie Sheen plassen hans. Serien dalte raskt i populæritet og ble kansellert to sesonger senere. Et annet eksempel er ‘That 70′s Show’ hvor Topher Grace, som spilte Eric, ønsket å forlate serien. Han var limet som holdt hele serien sammen ettersom handlingen stort sett utspilte seg i og rundt hans kjeller. Etter at han forsvant så ble serien kansellert etter en sesong. Og det morsomme er selvsagt at Ashton Kutcher spilte i den serien. Og jeg trenger vel knapt å utdype noe særlig om X-files, som gikk rett vest etter at David Duchovny forlot serien.

Charlie Sheen har uttalt at han synes Kutcher er “a brilliant comedic performer” men at han tror serien vil gå nedenom og hjem uten han. Samme dag offentliggjorde Kutcher denne uttalelesen:

“I can’t replace Charlie Sheen but I’m going to work my ass off to entertain the hell out of people!”

Personlig tror jeg vi vil se formidable seertall innledningsvis. Folk er nysgjerrige på å se hvordan historien vil bli fortalt videre og ikke minst hvordan Kutcher sin rollefigur vil passe inn. Etter at den første nysgjerrigheten har lagt seg, så er det helt opp til Kutcher og serieskaperne med Lorre i spissen å bevise at de evner å føre serien videre. Den største utfordringen er å få med seg ihuga Charlie-fans videre. For en god del av dem har nok allerede forlatt serien i protest. Men med Kutcher sin brede appell, så er potensiale for nye seere absolutt til stedet.

Personlig tror jeg vi står foran begynnelsen på slutten. Men jeg har tatt feil før. Tiden vil vise.

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: