Comeback for Arrested Development under planlegging

En av tidenes morsomste og mest undervurderte komedier planlegger comeback – både på liten og stor skjerm!

Helt siden FOX-serien Arrested Development ble kansellert etter sin tredje sesong i 2006, så har det versert rykter om at det skulle lages en kino-film. Fem år senere så har ingenting skjedd, og mange har avskrevet ryktene som ønskedrømmer fra serieskaperen. Nå derimot ser det ut til at ting er satt i bevegelse.

Arrested Development er en amerikansk sitcom hvor vi følger den dysfunksjonelle familien Bluth. Serien starter med at familiens patriark, George Bluth Sr.,  settes i fengsel for økonomisvindel. Dermed blir den eneste oppegående fyren i familien, sønnen Michael Bluth plassert i førersettet med den neste umulige oppgave å få selskapet opp å gå igjen samtidig som han forhindrer at familiemedlemmene holder fingrene unna pengene i firmaet.

I Norge har serien gått på TV3, mens det var FOX som sendte den i USA. Serien er kritikerrost og har høstet priser, men dessverre så ble det aldri en seersuksess og det er et lite mirakel at den klarte å holde seg på skjermen i hele tre sesonger før den ble kansellert.

Serien har en serien med kjente fjes i rollene, blant annet  Michael Cera (Juno/Scott Pilgrim Vs. The World), Jason Bateman (Horrible Bosses), Will Arnett (Up All Night), Portia De Rossi (Better Off Ted), David Cross (Archer), Jeffrey Tambor (The Hangover), Tony Hale (Chuck), Alia Shawkat (Whip It), Jessica Walter (Dinosaurs). Serien har også hatt et kobbel med kjente skuespillere i gjesteroller.

Mini-serie og film

Serieskaper Michael Hurwitz har nå uttalt at han planlegger å lage en ny mini-sesong på 9-10 episoder som skal vises  forkant av en Arrested Development film. Det er planlagt at hver episode skal fokusere på et av familiemedlemmene, og dette kan dermed løse en av de vanskeligste utfordringene med å få til det, nemlig å samle alle skuespillerne til innspilling. De er alle opptatt i ulike prosjekter, men ved å redusere fokuset ned på en person per episode, så kan dette antagelig løses lettere. Det ryktes at serien skal spilles inn neste sommer, og vises fra høsten 2012. Filmen antas da å komme i 2013.

Det som enda ikke er klart, er hvilken kanal som eventuelt skal sende serien. Det er ikke gitt at FOX ønsker å ta den tilbake, selv om det selvsagt vil være mest naturlig. Andre hete kandidater er Showtime og lignende betalkanaler.

Dette er ikke første gang rykter om filmer og comeback for serier blusser opp, og i det fleste tilfellers å kommer det ingenting ut av det. Det som støtter opp om at ting er kommet langt er at Jason Bateman mer eller mindre bekrefter dette på sin Twitter.

Tiden vil vise. I mellomtiden kan vi kose oss med en kavalkade av scener med seriens berømte “Chicken dance”.

 

 

Advertisements

About SerieFreak

Mona er en selverklært SerieFreak og har egen blogg som beviser det. Er 35 år, utdannet siviløkonom fra NHH og godt etablert i Tønsberg med mann og to barn. Skriver også for nettstedet Serienytt.no

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: