Om SerieFreak

Bak SerieFreak skjuler det seg en 35 år gammel jente som har en litt over gjennomsnittlig interesse for tv-serier. Jeg følger sendeskjemaet i USA og ligger derfor i de fleste tilfeller noen hakk foran enn det som sendes her i Norge. Det vil derfor være en overhengende fare for at du snubler over en og annen “spoiler” her på bloggen:) Du er herved advart…

Jeg vil bidra med alt fra spoilers, info om nye serier, reviews av episoder og serier, updates på skuespillere etc. Jeg har selvsagt mine favorittserier som jeg følger trofast, men er stadig på jakt etter nye perler og setter stor pris på innspill og tips fra andre serie-entusiaster 🙂

Er det noe du lurer på så legg gjerne igjen en kommentar eller sende meg en e-post: mona_habbestad@hotmail.com

Freaks have more fun!

 

23 Responses to “Om SerieFreak”

 1. Anbefaler serien Greek om du ikke har sett den, billig humor, søte romanser og en college opplevelse akkurat slik vi innbiller oss den er 🙂

  • Hei hei!!
   Greek har jeg ikke omtalt her på bloggen enda, men jeg har sett alle tre sesongene. En serie som absolutt morer meg, spesielt pga de artige karakterene. Jeg hører rykter om at vi i neste sesong blant annet vil få en hel episode sett fra Beaver sitt perspektiv noe som jo bare må være helt hysterisk festlig 🙂

 2. Heisan, kul side. Har også en TVblogg, greit å vite om hverandre, tipse hverandre, vi ser sikkert på mye av de samme.

  • Hei Tine – takk for det. Likte siden din også kjempegodt. Legger bloggen din sammen med linkene på siden min 🙂 Og JA, vi kan absolutt tipse hverandre…

 3. Kenneth Steinhovden Reply September 17, 2010 at 08:56

  Hei
  Eg har nettopp flytta heim til Norge fra USA og eg forsøker å finne ut når serier har premiere her i landet, finnes det noko norske websider som følger med i dette som du kan anbefale? Nokon som veit når Supernatural har premiere f.eks

  • Hei,
   det er faktisk et utrolig godt spørsmål og jeg kan ikke si at jeg har kommet over noen som har en slik oversikt. Men nå fikk jeg jaggu lyst til å lage en slik en… Hehe, setter det på to-do lista. Jeg synes generelt at tv-oversikter er for dårlige til å benevne hvilken sesong det er. Ofte står episodenummeret i parentes, men da er det ikke godt å vite hvilken sesong de er på.

   Når det gjelder Supernatural så sendes denne på FEM her i Norge. Jeg fant denne rykende ferske oversikten fra FEM på sendeskjema for serier i høst:

   Mandager:
   Mitt hemmelige tenåringsliv, klokken 20.00
   Ungkarskvinnen, klokken 21.30

   Tirsdager:
   One Tree Hill, klokken 20.00

   Onsdager:
   Collegeliv, klokken 20.00
   10 Things I Hate About You, klokken 21.00

   Torsdager:
   The Vampire Diaries, klokken 20.00
   Den andre siden, klokken 21.30

   Fredager:
   Supernatural, klokken 22.50

   Sesong 5 starter i juni på FEM. I kveld (17.sept) så sender de episode 14 i sesong 5 som heter “My Bloody Valentine”. Så da tipper jeg at sesong 6 vil starte opp etter nyttår.

   • Hei!

    Vi prøver så godt vi kan å holde en oversikt over premierer på denne siden: http://www.se.no/premiere

    Lover å bli bedre på å opplyse hvilken sesong det er snakk om. Blir også veldig glad for tips om serier vi mangler i oversikten 🙂

    Beste hilsener,
    Magnus

   • Hei Hei,
    bra oversikt 🙂 Keep it up!
    Har lagt til oversikten på bloggrollen min og lover å tipse om det er noe jeg ser mangler, og veldig supert med info om sesong i tillegg til episodenummer. Det vet jeg mange setter pris på.

 4. Hei! Bra side, men jeg lurer på om du kan skrive litt om hva dine personlige favorittserier er? Og om du kan anbefale ulike serier i én og samme post? På den måten får vi litt mer oversikt! 🙂 Hvis du har gjort det før, kan du jo eventuelt bare linke til innlegget?

  Takk på forhånd! 😀

  • Hei Mari,

   Et godt forslag 🙂 Det skal jeg absolutt gjøre. Nå går vi mot en periode med pause i de fleste seriene til etter jul, så da kan jeg bruke tiden på å skrive min mening om ulike serier og lage en fin oversikt over dette.

 5. Creepy å se en Norske som er like interessert i Tv-serier som meg =P

 6. Hei der
  ville tipse om Archer (FX)
  Archer er en selvopptat, assdoucheaktig hemmelig spion. Det er en oneliner himmel, med en kontinuerlig historie, så en får med seg fler referanser hvis en ser serien i rekkefølge

  Når kommer dekning av Psych?
  mvh

 7. hmm så gjennom deler av listen å syntes ikke jeg så noen av serier som nesten alle burde prøve å se minst en gang.

  – Doctor Who: Handler om et romvesen som reiser gjennom tid og rom i sin tidsmaskin/romskip som heter TARDIS. (selvsagt på denne mener jeg fra 2005 serien og utover, men er jo Englands mest populære serie som til og med har sin egen episode på jule dag der)

  – Torchwood: Handler om en gruppe kalt Torchwood som etterforsker det merkelige og ting som er fra det ytre rom. (som er en spin-off fra Doctor Who serien over, for og få full effekt av denne serien bør den egentlig ikke sees før etter sesong 2 av Doctor Who)

  – Primeval: Dette er en gruppe som etterforsker tids hull som dukker opp rundt om kring og de fleste fører til dinosaur tids-aldrene, men noen fører også til framtiden.

  – Sherlock: Er en modernisering av Sherlock Holmes som er satt i moderne tid.

  – Burn Notice: Handler om en CIA agent som blir brent og mister jobben og prøver og finne ut hvem som gjorde det mot ham og få til pakke jobben sin igjen.

  – Royal Pains: En Doktor er uheldig og mister en pasient som viser seg å være hospitalet hoved resurs for ekstra penger så han får sparken og klarer ikke og finne ny jobb på grunn av dette siden ingen andre sykehus vil ha ham. Så da flytter Han og broren til “The Hamptons” og en ting leder til en annen og han ender opp og bli en concierge doktor.

  – Transformers Prime: tittelen snakker egentlig for seg selv, men eneste forskjellen er at de går tilbake til hvordan robotene sine personligheter var i den første serien. Er jo selvsagt animasjon og beregnet litt på et mindre publikum, men har sine voksne sider også.

  oj ble flere en jeg hadde planlagt XD
  Vel lykke til og håper du liker noen og ikke har sett noen av dem ennå =P

  • Hei og takk for mange gode tips.

   Jeg har faktisk sett Primeval, men ikke skrevet noe om den på bloggen rett og slett fordi jeg nettopp har sett serien. Likte den veldig godt 🙂

   Sherlock har jeg hørt mye bra om, så den ligger allerede i pipeline. Dr Who har jeg slitt litt med å vite hvor jeg skal begynne, rett og slett fordi de jo er tiår med historie og X antall doctors å forholde seg til. Men om du mener det er fra 2005 og senere som er verdt å ta tak i, så skal jeg nok få sjekket det ut. Liker generelt ofte britiske serier 🙂 Torchwood har jeg forstått er en spin-off som du skriver. Takk for tipset om å vente med den til etter sesong 2 av Dr Who 🙂

   Burn Notice har jeg sett den første episoden av, for hørte bra ting om den. Men jeg klarte å sovne fra hele greia, så den fenget meg ikke umiddelbart. Mulig jeg var litt for trøtt i forsøket, så skal nok gi den en ny sjanse ved anledning.

   Royal Pains er en serie jeg omtrent bare kjenner navnet på, så takk for oppsummering av hva den handler om. Er det dramaserie, komedie eller hvordan vil du kategorisere den. 40 min, eller halvtimes episoder?

   Transformers har jeg aldri vurdert en gang, animasjon er utvilsomt en av mine svakere sider på seriefronten.

   • Royal Pains er en Drama serie som sjanger, siden den handler om en person som har en doktor business, men har en del komedie egentlig. (er 40 mins episoder, unntatt første episoden selvsagt)

    Burn Notice og Royal Pains er egentlig ganske like når man ser etter, bare at den ene er Action og andre er Drama.

    Sherlock kommer jo da med nye episoder til høsten også og hver episode er på 90 minutter. Veldig morsom til tider, ønsker de kunne ha gitt rollen som Sherlock til en eldre skuespiller, men han som spiller ham gjør en fantastisk jobb uansett.
    Morsom fakta: Han som er hoved skriver for Sherlock er også hoved skriver for Dr Who for øyeblikket og han skriver episodene veldig bra.

    Primeval er jo morsom at du har sett, selv syns jeg denne er morsom, men noen ganger er historiene veldig dårlige.

    Regnet nesten med at du ikke ville ha noen interesse for Transformer serien, men verdt et forsøk 😛

    Når det gjelder Dr Who så får du vite alt du trenger fra 2005 serie starten, selv vurderte jeg på og se helt fra starten som er i 1963, men orket bare ikke og fant ut det var likså greit og se fra der de på en måte rebootet serien, men også fortsatte den,
    Også når det gjelder Dr Who så kan det bli litt forvirrende med jule episodene og episodene som var mellom sesong 4 og 5. Mellom sesong 4 og 5 hadde BBC litt finans problemer og lagde kun spesial episoder som egentlig ikke tilhører noen sesong, men disse episodene har sin rekkefølge også. Selvsagt kan du finne alle disse etter sin fulle rekkefølge på Wikipedia. Og er også en liten “Children in need” mini episode som er mellom sesong 1 og den første jule episoden som kan også være grei og få med seg 😛

    Ja er en liten Who fanatiker :P, men bare spør hvis du lurer på noe med Dr Who siden det kan bli litt forvirrende med episodene.

   • Tusen takk for utfyllende info 🙂 Interessen for Dr Who har herved steget flere hakk. Ser ikke bort i fra at det kan bli et spørsmål eller to når den tiden kommer 🙂 Kom gjerne med flere tips etter hvert, det setter jeg pris på!

 8. Liker den nye looken på siden

 9. forresten vet ikke om du ser på Alphas, men den har nå blitt konfirmert at den kommer tilbake for en sesong 2 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: